ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Πάτρα: Σε εξέλιξη η έρευνα για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς - Τι «καίει» τον Μάνο

Ο Μάνος Δασκαλάκης
Ο Μάνος Δασκαλάκης
Intimenews

Πάτρα: Οι Αρχές ευελπιστούν ότι θα καταφέρει η νεκρή να «μιλήσει» από τον τάφο

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, την ώρα που στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και η υπόθεση θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη.

Η εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε η Ευγενία Κούτρα-Θεοδωροπούλου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς μαρτυρίες και στοιχεία που έρχονται στο συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι ο θάνατός της «επισπεύσθηκε», μιας και η ηλικιωμένη δεν βρισκόταν σε κατάσταση να δικαιολογεί τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της.

Η γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείου του Ρίου τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ ως αιτία κατεγράφη η προχωρημένη σηψαιμία. Ωστόσο, οι σχέσεις της με την οικογένεια Δασκαλάκη, το πληρεξούσιο που είχε υπογράψει και με αυτό εξουσιοδοτούσε τον Μάνο να διαχειρίζεται τα οικονομικά της, αλλά και όσα αναφέρουν γιατροί, γείτονες και φίλοι, δημιουργούν ένα θολό τοπίο, το οποίο οι Αρχές θέλουν να ξεδιαλύνουν, ως επιμέρους ζήτημα της υπόθεσης της Πάτρας.

Ο Μάνος είχε πληρεξούσιο, από την ίδια, για να διεκπεραιώνει όλες τις υποχρεώσεις της και να τη φροντίζει, με τα χρήματα των δύο συντάξεών της (1.500 € περίπου μηνιαίως).

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, όπως προκύπτει από πολλά στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η Ασφάλεια Πάτρας – καθότι διενεργεί την Προκαταρκτική Εξέταση της υπόθεσης – δεν συνέβαινε.

Ο Μάνος, απ’ όταν απέκτησε το πληρεξούσιο (το 2017), σταμάτησε να πληρώνει τραπεζικές και άλλες υποχρεώσεις της θανούσης και έτσι – εκτιμάται από τις αρχές – ότι, ίσως χρησιμοποιούσε το μεγαλύτερο μέρος των συντάξεων... και για ίδιο όφελος! Εξάλλου, όπως μέχρι στιγμής προκύπτει από τον ΕΦΚΑ, εισέπραξε μία τουλάχιστον σύνταξη μετά τον θάνατό της.

Η γυναίκα, τον Σεπτέμβριο του 2020, εισήχθη στο Νοσκομείο Ρίου και μετά από λίγες μέρες απεβίωσε. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, όλως περιέργως, ανέφερε λανθασμένη ημερομηνία θανάτου στους συγγενείς της εκλιπούσης, μάλλον για να γίνει η ταφή της χωρίς την παρουσία τους, σύμφωνα με το pelop.gr.

Στο μεταξύ, περίοικοι έχουν αναφέρει ότι από την κατάσταση της υγείας της Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου δεν προοιωνιζόταν ξαφνικό τέλος.

Πριν δύο ημέρες, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου, έχοντας εξουσιοδότηση από τους θεράποντες γιατρούς, διαβεβαίωσε ότι ήταν πολυοργανική η ανεπάρκεια της 69χρονης και όσα αναγράφονται στο πιστοποιητικό θανάτου, αναλυτικά, σημαίνουν ότι απεβίωσε από προχωρημένη σηψαιμία.

Τέλος, όσον αφορά στην υπογραφή του πιστοποιητικού θανάτου δεν έγινε από γιατρό του Τμήματος Εφημερευόντων, αλλά από την θεράπουσα γιατρό, που είχε παραμείνει στο Νοσοκομείο, για να τονιστεί ότι παρατηρείται αυτό και δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο.

Μάνος Δασκαλάκης: Τα αποκαλυπτικά μηνύματα σε φίλο του 2 ημέρες πριν τη σύλληψη της Πισπιρίγκου

Άγνωστες συνομιλίες του Μάνου Δασκαλάκη έφερε στο «φως» το Star. Ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου έλεγε ότι γνώριζε πολλά και ότι έχει μιλήσει σε κάποιον, πριν ακόμα πάει στην ανακρίτρια.

Δύο μήνες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και λίγο πριν συλληφθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, το ζευγάρι της Πάτρας εμφανιζόταν ενωμένο σαν μια γροθιά. Ήταν η περίοδος που έδωσαν την πρώτη τους συνέντευξη.

Μιλούσαν για γονιδιακούς ελέγχους και πιθανά ιατρικά λάθη από τη μια, και παράλληλα η Ρούλα Πισπιρίγκου τηλεφωνούσε στην Τατιάνα Στεφανίδου και άφηνες αιχμές για τον Μάνο Δασκαλάκη, χωρίς να αποκλείει εγκληματική ενέργεια.

Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, ο Μάνος Δασκαλάκης αντάλλασε μηνύματα με φίλους. Εμφανιζόταν βέβαιος ότι δεν υπάρχει ασφυκτικός θάνατος και διαβεβαίωνε για την αθωότητα της Ρούλας Πισπιρύγκου, κατηγορώντας τα ΜΜΕ.

«Αν υπήρχε μια περίπτωση να έχει κάνει κάτι σε ένα παιδί, θα την είχα σκοτώσει εγώ, με τα ίδια μου τα χέρια. Πάνω στις ψυχές των τριών παιδιών μου, πλούτισαν όλα τα κανάλια και ακόμη και οι πιο μικρές εφημερίδες και δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση, ούτε ασφυκτικός θάνατος, ούτε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Μην παραπλανιέσαι. Αυτή τη στιγμή, μια μάνα που έχει χάσει τρία παιδιά, χτυπιέται από παντού. Έλα λίγο στη θέση της», έγραφε σε μήνυμά του ο Μάνος Δασκαλάκης στις 22 Μαρτίου.

Την ακριβώς επόμενη ημέρα, στις 23 Μαρτίου, ο Μάνος Δασκαλάκης έλεγε μέσω μηνυμάτων με φίλο του:

Φίλος: Εσένα σε πιστεύω ότι δεν έχεις πειράξει τρίχα από τα παιδιά, αλλά για τη Ρούλα όχι...

Μάνος: Άκουσέ με που σου λέω πέντε πράγματα παραπάνω...

Φίλος: Μακάρι να τελειώσει γρήγορα αυτό το πράγμα, πραγματικά. Και να αφήσουν αυτές τις ψυχούλες να ηρεήσουν, γιατί κάθε μέρα τα μελετάνε.

Μάνος: Μην το λες σε εμένα αυτό φίλε. Έχω αγανακτήσει... Και το κυριότερο είναι ότι δεν ακούγεται μισή αλήθεια. Και φτιάχνουν μαρτυρίες δικές τους και τα κάνουν όπως να' ναι…

Μάνος Δασκαλάκης: Τι ήξερε και σε ποιον είχε μιλήσει;

Ο διάλογος που ακολουθεί είναι ακόμη πιο αποκαλυπτικός. Δυο μόλις 24ωρα μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την αποκάλυψη για την κεταμίνη, ο Μάνος Δασκαλάκης δεν φαίνεται να πέφτει από τα σύννεφα. Αντιθέτως, αφήνει να εννοηθεί ότι ξέρει πολλά περισσότερα. Πέντε ημέρες πριν περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας, μάλιστα, προεξοφλούσε... εξελίξεις.

Φίλος: Αδελφέ, αν είσαι αθώος τράβα και εγώ μαζί σου.

Μάνος: Ηρέμησε, παρακολούθα και θα δεις... Δεν έχω να φοβηθώ κάτι... Κάνε λίγο υπομονή... Δεν υπάρχει ένας από όσους με ξέρουν να πουν κάτι εναντίον μου. Σταμάτα εδώ και θα δεις... Μην μιλήσεις σε κανέναν, μέχρι να με ακούσεις...

Φίλος: Μαζί σου είμαι. Με την άλλη όχι όμως...

Μάνος: Έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου… Καλά κάνεις και δεν είσαι με την άλλη...

Φίλος: Πες μου μόνο ότι δεν είσαι μπλεγμένος. Μόνο αυτό σε παρακαλώ...

Μάνος: Ούτε στο μισό τις εκατό. Καλό βράδυ φίλε και συγγνώμη...

Φίλος: Γιατί συγγνώμη;

Μάνος: Συγγνώμη που σου είπα να μην βιάζεσαι να κρίνεις.

Φίλος: Ξέρεις πράγματα; Αν ναι, στείλτα ανώνυμα κάπου.

Μάνος: Έχω μιλήσει…

Από τις συνομιλίες αυτές, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Πού μίλησε ο Μάνος Δασκαλάκης πριν πάει στην ανακρίτρια; Τι περισσότερο γνώριζε και εμφανιζόταν πεπεισμένος ότι θα υπάρξουν εξελίξεις; Γιατί από υποστηρικτής της Ρούλας Πισπιρίγκου έγινε σε χρόνο ρεκόρ αντίδικος; Οι απαντήσεις θα ρίξουν «φως» στο θρίλερ της Πάτρας.

Διαβάστε επίσης:

Επιτάφιος στην Κρήτη: Τον στόλισαν με εικόνες από τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα

Κατερινόπουλος: Γιατί φοβάται το τεστ dna η Πισπιρίγκου - «Τα πουλάκια θα αρχίσουν να κελαηδούν»

Πάτρα: Οι αντιφάσεις των αδερφών Πισπιρίγκου για το θάνατο της Ίριδας