Βγαίνοντας από τη ναφθαλίνη... γιορτάζοντας την Πρωτομαγιά
Κινέζικο γαρύφαλλο πραγματικά υπέροχο...
ΕΛΛΑΔΑ

Βγαίνοντας από τη ναφθαλίνη... γιορτάζοντας την Πρωτομαγιά

Επιτέλους άνθισαν τα λουλούδια, άνθισαν και οι ελπίδες για μια καλύτερη ημέρα

Τα προηγούμενα δύο χρόνια με τους περιορισμούς κανείς δεν χάρηκε την πρώτη ημέρα του Μαΐου όπως είθισται. Σήμερα είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία για το αντίθετο.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το κλάδο των λουλουδιών είναι πολύ χαρούμενοι καθώς η δουλειά τους θα δώσει μεγάλη χαρά στον κόσμο.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στην κεντρική ανθαγορά των Αθηνών αλλά και σε ανθοπωλεία προκειμένου να σκιαγραφηθεί το κλίμα που επικρατεί όλες αυτές τις ημέρες.

Οι άνθρωποι δήλωσαν στο ρεπορτάζ πως όπως το λουλούδι ανθίζει από τη γη, μια γη ταλαιπωρημένη ανθίζει και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Μάριος Βαλιάνος: Με ένα μαγιάτικο στεφάνι έχεις τη φύση στο σπίτι σου

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανθοπωλών Μάριος Βαλιάνος μιλώντας στο Newsbomb.gr υπογραμμίζει πως ο κόσμος έχει την επιθυμία και τη διάθεση να έρθει σε επαφή με τη φύση.

Ο Μάριος Βαλιάνος μιλά στο Newsbomb.gr για την Πρωτομαγιά

Ειδικότερα λέει, «Τώρα είναι η στιγμή που πιο πολύ από ποτέ ο κόσμος έχει την ανάγκη να βρεθεί στη φύση, να έρθει σε επαφή μαζί της. Το είδαμε και το Πάσχα αυτό. Από την άλλη αν κάποιος δεν καταφέρει να βρεθεί στη φύση, είναι μια καλή ευκαιρία να πάρει στο σπίτι του ένα πολύ όμορφο μαγιάτικο στεφάνι, να μυρίσει την Άνοιξη».

Στην συνέχεια απαντάει σε ερώτηση του Newsbomb.gr για το πως ο κλάδος των ανθοπωλών κράτησε δύο χρόνια ισορροπίες σε τεντωμένο σχοινί. «Η φύση έχει πρωταρχικό στόχο την επιβίωση, έτσι κάνουμε και εμείς ως κλάδος. Θεωρούμε πως οι πολύ μεγάλες δυσκολίες ανήκουν πλέον στο παρελθόν -και μακάρι να είναι έτσι. Ωστόσο χρειάζεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να καταφέρουμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος. Το να υποστηρίξει κανείς τις επιχειρήσεις της γειτονιάς του είναι πολύ σημαντικό και για τον ίδιο. Οπότε πρέπει να αγκαλιάζουμε όλοι την γειτονιά μας».

Θάνος Κελμάγερ: Να απολαύσει ο κόσμος μετά από δύο χρόνια την πρωτομαγιά

«Η Κεντρική ανθαγορά Αθηνών έχει μια ιστορία 60 χρόνων. Τα μηνύματα που έρχονται μας κάνουν να είμαστε πιο αισιόδοξοι μετά από δύο χρόνια δυσκολιών. Επιτέλους σήμερα χωρίς περιοριστικά μέτρα να βγει ο κόσμος έξω να πιάσει το Μάη, να απολαύσει την ύπαιθρο και να στηρίξει και έναν κλάδο που δυσκολεύτηκε πολύ επί δύο χρόνια. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία λουλουδιών τριαντάφυλλα, γαρύφαλλα κεφάλια κ.α ελληνικά λουλούδια σε προσιτές τιμές», λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Κεντρικής Ανθαγοράς Αθηνών Θάνος Κελμάγερ.

Ο Θάνος Κελμάγερ εκτιμά ότι θα είναι μια ωραία Πρωτομαγιά μετά από δύο χρόνια

Στη συνέχεια υπογραμμίζει την σημαντικότητα να κρατηθούν όρθια τα ανθοπωλεία της γειτονιάς τα οποία έχουν κρατήσει την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους σταθερή χωρίς να ανεβάσουν τις τιμές παρά το γεγονός ότι τα κόστη τους έχουν αυξηθεί «Παρότι και εμείς οι ιδιοκτήτες ανθοπωλείων βρεθήκαμε μετά από δύο χρόνια περιορισμών αντιμέτωποι με πιο υψηλές τιμές λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής και των μεταφορών κρατήσαμε τις τιμές μας για να είναι προσιτά τα λουλούδια στους Έλληνες καταναλωτές. Δουλέψαμε την Μ. Παρασκευή και ήρθε η Ανάσταση για τον κλάδο, ευελπιστούμε να έρθει και η Ανάσταση και την 1η του Μάη και στις 8 που είναι η γιορτή της μητέρας».

Γιάννης Παπαλεξανδράκης: Τα λουλούδια ικανοποιούν τις αισθητικές μας ανάγκες

Ο Γιάννης Παπαλεξανδράκης βρίσκεται 30 χρόνια κάθε ξημέρωμα στην Ανθαγορά Αθηνών. Ο ίδιος μιλώντας στο Newsbomb.gr υπογραμμίζει ότι τα λουλούδια είναι απαραίτητα για την καλή ψυχολογία μας.

Ο Γιάννης Παπαλεξανδράκης επισημαίνει ότι τα λουλούδια ικανοποιούν τις αισθητικές ανάγκες του ανθρώπου

Συγκεκριμένα λέει, «Τα λουλούδια ικανοποιούν τις αισθητικές ανάγκες του ανθρώπου, χρειάζονται για την ανάταση της ψυχής και δημιουργούν και ένα ωραίο περιβάλλον».