ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πιθανές οι νέες διώξεις – Πώς οι γιατροί «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου
Η 33χρονη κατηγορούμενη στην υπόθεση της Πάτρας, Ρούλα Πισπιρίγκου.
InTime

Πάτρα: Κομβικής σημασίας οι νέες εξετάσεις στη μικρή Ίριδα για την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης. Η διαδρομή της κεταμίνης και οι καταθέσεις των γιατρών που αποδομούν την υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στη φυλακή βρίσκεται η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ενώ οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας «τρέχουν» καθημερινά. Οι Αρχές αναμένουν τα πορίσματα των ιατροδικαστών τα οποία αναμένεται να δρομολογήσουν νέες εξελίξεις. Ειδικότερα η νέα ιστοπαθολογική εξέταση στην Ίριδα, από τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρια στην Αθήνα, αναμένεται να δώσει αρκετές απαντήσεις και θα ξεκαθαρίσει τα αίτια θανάτου του βρέφους.

Το «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν το πόρισμα για τις αιτίες θανάτου της μικρής Ίριδας ήταν διαφορετικό. Προφανώς έχουμε να κάνουμε με ένα λανθασμένο πόρισμα αφού τέτοιου είδους ανυπαρξίες φλεφοκόμβων και κολποκοιλιακών κόμβων έχουν καταγραφεί απειροελάχιστες σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία 50ετία και δεν θα επέτρεπε την επιβίωση του μωρού, ούτε για λίγες ώρες».

Δεν αποκλείεται μετά τα ευρήματα στην εξέταση, να υπάρξουν νέες διώξεις. Η Ρούλα Πισπιρίγκου από την πλευρά της, επιμένει να γίνει εκ νέου γονιδιακός έλεγχος παρά το γεγονός ότι οι δυο προηγούμενοι δεν έδειξαν να υπάρχει κληρονονικό ζήτημα. Την ίδια στιγμή, η διαδρομή της κεταμίνης στην υπόθεση της Τζωρτζίνας αναμένεται να ρίξει περισσότερο «φως» στην υπόθεση.

Ο βασικός ισχυρισμός της κατηγορούμενης είναι πως η ουσία χορηγήθηκε στο παιδί από λάθος των γιατρών. Οι τελευταίοι, ωστόσο, έχουν αναφέρει ξεκάθαρα πως στο παιδί είχε δοθεί κεταμίνη μόνο μια φορά στο πλαίσιο φαρμακευτικής αγωγής και μάλιστα αυτό είχε συμβεί αρκετούς μήνες πριν φύγει από τη ζωή.

«Το φάρμακο αυτό χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με άλλα περίπλοκα φάρμακα, υποστήριξης της καρδιακής και όχι μόνο λειτουργίας. Το φάρμακο κεταμίνη, υπάγεται στα ναρκωτικά φάρμακα και χρησιμοποιείται με αυστηρότατο πρωτόκολλο στη μονάδα Παίδων», ανέφερε ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου.

Από την πλευρά της, η αναισθησιολόγος Μαρία Μπούσουλα, αναφέρει πως ακόμα κι αν υπήρχε ιατρικό λάθος, δεν θα μπορούσε να έχει χορηγηθεί τέτοια ποσότητα στο παιδί. «Aκόμα και ατυχηματικά να είχε δοθεί, η πρώτη θα σταματούσε εκεί, δεν θα χρειαζόταν πάνω από μισή αμπούλα ένα παιδί αυτού του βάρους για να αντιμετωπιστεί. Συνεπώς η γνώμη μου είναι ότι από ατυχηματική χορήγηση δεν μπορεί να προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι ένα φάρμακο που μπορεί να μην προκαλεί σε μικρές δόσεις υποξαιμία η καταστολή της αναπνοής αλλά χορηγώντας, όσο αυξάνεις τη δόση αυξάνεται και η πιθανότητα να προκαλέσεις αναπνευστική καταστολή», πρόσθεσε η κ. Μπούσουλα αναφέροντας ότι το προσωπικό των ΜΕΘ είναι εξειδικευμένο και γνωρίζει τι μπορεί να προκαλέσει η κεταμίνη σε έναν οργανισμό.

Η 33χρονη κατηγορούμενη, ωστόσο, επιμένει ότι υπάρχουν αποδείξεις για τη χορήγηση κεταμίνης από τους γιατρούς κι όχι από την ίδια. Στο διάστημα κατά το οποίο παραμένει στη φυλακή, πάντως, η Ρούλα Πισπιρίγκου σύμφωνα με πληροφορίες περνάει όλο τον χρόνο της παρακολουθώντας στην τηλεόραση όλα όσα αφορούν την ίδια και την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα το τελευταίο διάστημα…

Σχετικές ειδήσεις