ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά η μητέρα της τρίχρονης που πέθανε στο «Ιπποκράτειο»: Εξετάζονται αρτηρίτιδα και νόσος Καβασάκι

Το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης
Το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης
Intimenews

Θεσσαλονίκη: «Είναι αδιανόητο, δεν μπορώ να το πιστέψω» – Ξεσπά η μητέρα της 3χρονης που πέθανε στο «Ιπποκράτειο»

«Παγωμένη» είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης από τον ξαφνικό χαμό της τρίχρονης που νοσηλευόταν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη». Τα λόγια της μητέρας του τρίχρονου κοριτσιού που άφησε -κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες- την τελευταία του πνοή συγκλονίζουν.

«Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια», είπε στην ιστοσελίδα ThessToday.gr η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού, εκφράζοντας παράλληλα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο για το κύμα συμπαράστασης που δέχεται τις τελευταίες ώρες.

«Θα ζητηθούν ευθύνες»

«Θα ζητηθούν ευθύνες. Δεν ξέρουμε καν τίποτα, ακόμη. Το θέμα όμως δεν θα σταματήσει εδώ», ξεσπά η γιαγιά της μικρής και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι γιατροί, λόγω Πάσχα».

Τα ερωτήματα πολλά. Η μήνυση που κατατέθηκε από τους γονείς του παιδιού στο Α.Τ. Τούμπας, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους, προκάλεσαν ακόμη και την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

«Οι εξετάσεις που ήταν να γίνουν, όλο αναβάλλονταν και όταν τις ξεκίνησαν, ήταν ήδη πολύ αργά», αναφέρει η γιαγιά του κοριτσιού, με τον παππού να συμπληρώνει: «Το παιδί ψηνόταν στον πυρετό και αυτοί το… έψαχναν. Ακόμα στο ψάξιμο είναι».

Καπραβέλος για θάνατο τρίχρονης: Εξετάζεται το ενδεχόμενο αρτηρίτιδας ή νόσου Καβασάκι

«Ένα τρίχρονο κοριτσάκι, για εμάς είναι τα πάντα», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», για το 3χρονο παιδί που πέθανε το περασμένο Σάββατο στο «Ιπποκράτειο».

Ο κ. Καπραβέλος ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση χρειάζεται πολύ προσεκτική προσέγγιση και ανέφερε ότι τόσο το «Ιπποκράτειο» όσο και το «Παπαγεωργίου» είναι νοσοκομεία υψηλών προδιαγραφών, με πολλά διαγνωστικά μέσα και πως δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαν να ζητήσουν οι γιατροί αλλά δεν το ζήτησαν.

Στη συνέχεια τόνισε ότι τα συμπτώματα του πρηξίματος στα πόδια και του πυρετού με τα οποία εισήχθη στο νοσοκομείο το παιδί, οδηγούν σε διαφορική διάγνωση πολλών ασθενειών, έγιναν πολλές εξετάσεις από τους συναδέλφους του, αλλά εκ των γεγονότων φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν μια συγκεκριμένη διάγνωση, ενώ ούτε η ιατροδικαστική υπηρεσία βρήκε κάτι συγκεκριμένο.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, μελετώνται σπάνιες περιπτώσεις που περιγράφονται στη βιβλιογραφία, αν επρόκειτο για κάποιας μορφής αρτηρίτιδα ή νόσος Καβασάκι, όμως τίποτα αυτή στιγμή δεν προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς οι εξετάσεις και οι έρευνες συνεχίζονται.

Το κορίτσι είχε νοσήσει με κορονοϊό

Το τελευταίο σενάριο που εξετάζουν οι γιατροί σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA είναι η 3χρονη να κατέληξε από αγγειίτιδα λόγω κορονοϊού καθώς το κορίτσι είχε νοσήσει με covid-19, όπως διαπιστώθηκε από τεστ αντισωμάτων, και δεν είχε συμπτώματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» την 3χρονη εξέτασαν τέσσερις γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων, το κορίτσι υποβλήθηκε σε τρεις υπερήχους καρδιάς, τέσσερις αξονικές τομογραφίες και τέσσερις ακτινογραφίες

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τον θάνατο της 3χρονης στο «Ιπποκράτειο» - Σήμερα η κηδεία