ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας-21 αλλοδαποί σε ένα διαμέρισμα!

Βίντεο: Έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας-21 αλλοδαποί σε ένα διαμέρισμα!

Είκοσι ένας λαθρομετανάστες ζούσαν στοιβαγμένοι σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής.


Αυτό είναι ένα από τα θλιβερά περιστατικά που αντιμετώπισαν κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. του ΣΔΟΕ του Δήμου Αθηναίων, του ΚΕΛΠΝΟ με την παρουσία των Εισαγγελικών αρχών, κατά τη σημερινή έναρξη των ελέγχων διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με βάση τα νέα μέτρα που εξήγγειλαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος και αφορούν στην αυστηροποίηση των ποινών, από πταίσμα σε πλημμέλημα, της υπεράριθμης στέγασης ανθρώπων σε διαμερίσματα και τον υποχρεωτικό υγειονομικό τους έλεγχο.

sok2

Κατά την εξόρμηση, ελέγχθηκαν χώροι σε τρεις πολυώροφες πολυκατοικίες στο κέντρο-Αγίου Κωνσταντίνου, Χαλκοκονδύλη, Μενάνδρου.

Σε διαμέρισμα της οδού Μενάδρου, βρέθηκαν συνολικά είκοσι ένας μετανάστες!.

Από αυτούς, οι έξι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών διότι δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα και αναμένεται να απελαθούν.

Συνελήφθη, ακόμα, ένας άντρας Ελληνικής καταγωγής ο οποίος εισέπραττε από τους μετανάστες 3 - 5 ευρώ την ημέρα/ανά άτομο για λογαριασμό του ιδιοκτήτη.

sok3

Παράλληλα, εξετάστηκαν από τους γιατρούς του ΚΕΛΠΝΟ 21 λαθρομετανάστες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυσματικές ή μεταδοτικές ασθένειες ή άλλα λοιμώδη νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που διαπιστώνουν την υπεράριθμη στέγαση παράνομων μεταναστών σε διαμερίσματα μπορούν να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας τηλεφωνικά ή και στέλνοντας sms στον αριθμό 100.