ΕΛΛΑΔΑ

Ο «Γολγοθάς» της 19χρονης που καταγγέλλει βιασμό στην Κάλυμνο - Έρευνα για τη στάση των αστυνομικών

Βιασμός
Ο πρώην σύντροφός της φέρεται να την τράβηξε με τη βία σε ένα σκοτεινό σοκάκι, όπου την ακινητοποίησε και τη βίασε
unsplash.com

Καταγγελία βιασμού με θύμα 19χρονη φοιτήτρια ερευνά η Αστυνομία στην Κάλυμνο

Σύμφωνα με μήνυση που έχει κατατεθεί στην ΕΛ.ΑΣ., το θύμα μαζί με μία φίλη της είχε πάει για ποτό στις 14 Απριλίου 2022 σε μαγαζί της Καλύμνου, όπου βρισκόταν ο πρώην σύντροφός της με τον οποίο είχε χωρίσει τέσσερις μήνες νωρίτερα.

Κάποια στιγμή ο πρώην σύντροφός της ζήτησε πιεστικά να βγουν έξω από το μαγαζί για να μιλήσουν. Εκείνη αρχικά αρνήθηκε και συνέχισε να πίνει ποτό με την παρέα της. Στη συνέχεια, όμως, και μετά από την επιμονή του πρώην συντρόφου της, βγήκε έξω ζητώντας από φίλο της με τον οποίο βρισκόταν στο ίδιο τραπέζι να της τηλεφωνήσει εάν αργήσει περισσότερο από πέντε λεπτά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν η 19χρονη φοιτήτρια βγήκε έξω, τότε ο πρώην σύντροφός της την τράβηξε με τη βία σε ένα σκοτεινό σοκάκι, όπου την ακινητοποίησε και τη βίασε. Ο φερόμενος ως δράστης σταμάτησε μόνο όταν ο φίλος της φοιτήτριας, που την περίμενε να γυρίσει πίσω στο μαγαζί, επέμενε να της τηλεφωνεί.

Η 19χρονη φέρεται να υποστηρίζει ότι όταν πήγε να κάνει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλύμνου αρχικά ο αρμόδιος αξιωματικός της είπε ότι τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα, ωστόσο, στη συνέχεια όταν άκουσε το όνομα του δράστη άλλαξε στάση και την παρότρυνε να μην προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

Η καταγγελία της φοιτήτριας για το χειρισμό της υπόθεσης από τον αξιωματικό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος ζήτησε να ανοίξει έρευνα από τις Εσωτερικές Υποθέσεις. Οι αστυνομικοί φέρονται κατά πληροφορίες να υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον φερόμενο ως δράστη, τον οδήγησαν στο Τμήμα, ωστόσο, όταν αναζήτησαν την 19χρονη για να πάει να καταθέσει σε βάρος του δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της.

Η φοιτήτρια υπέβαλε τελικά μήνυση σε βάρος του δράστη σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας και γύρισε στην Κάλυμνο για να συνεχίσει τις σπουδές της. Όταν ενημερώθηκε η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη για την έγγραφη καταγγελία, συγγενικό πρόσωπο του θύτη υπέβαλε μήνυση σε βάρος της φοιτήτριας για συκοφαντική δυσφήμιση, με αποτέλεσμα το βράδυ της Πέμπτης η 19χρονη να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο τοπικό Τμήμα.