ΕΛΛΑΔΑ

Κίνηση τώρα: Απελπισία ο Κηφισός, απροσπέλαστο το κέντρο – Στάση εργασίας σε ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ

Κίνηση τώρα: Απελπισία ο Κηφισός, απροσπέλαστο το κέντρο – Στάση εργασίας σε ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ

Κίνηση: Τραγική η κατάσταση σε όλες τις κεντρικές λεωφόρους της πρωτεύουσας – Ακινητοποιημένα τα Μέσα σταθερής τροχιάς 09:00 – 12:00.

Πόση υπομονή να κάνεις και πόσο ραδιόφωνο να ακούσεις; Η κατάσταση με την κίνηση στην Αθήνα είναι απελπιστική, με τους οδηγούς να κάνουν ακόμα και μία ώρα για να διανύσουν αποστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 3 χιλιόμετρα.

Για μια ακόμα μέρα ο Κηφισός αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Στην κάθοδο το μποτιλιάρισμα ξεκινά από το ύψος της Κηφισιάς και μέχρι το Αιγάλεω τα οχήματα πηγαίνουν σημειωτόν. Ανάλογη κατάσταση και στην άνοδο, όπου από τη Νίκαια μέχρι τη Φιλαδέλφεια οι οδηγοί είναι μόνιμα στο «πρώτη – δευτέρα - στοπ»!

Δύσκολη μέρα και για όσους κινούνται στην λεωφόρο Κηφισίας, με τα προβλήματα στην κάθοδο να ξεκινούν πριν από το Υγεία και τους οδηγούς να απεγκλωβίζονται μετά το Χίλτον. Λίγο καλύτερη εικόνα στην άνοδο, αλλά και εκεί θέλει υπομονή στο ύψος των Αμπελοκήπων.

Χαμηλές ταχύτητες και σε Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα, Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα, Πατησίων στο ρεύμα προς Αθήνα, λεωφόρο Αθηνών, λεωφόρο Θηβών, Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος προς Αθήνα και σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και το λιμάνι του Πειραιά.

Θυμίζουμε ότι στάση εργασίας από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ).

Τα Σωματεία Εργαζομένων στα παραπάνω μέσα δηλώνουν με ανακοίνωσή τους πως συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε, σήμερα Τρίτη (10/5), το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

Επίσης καλούν όλους τους εργαζόμενους στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στις 09:30 το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47- 49), δηλώνοντας πως «οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την εφαρμογή αυτών των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών διατάξεων και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι ν' ακυρωθεί ο αντεργατικός νόμος».