ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος ο καιρός

Άστατος ο καιρός

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση στα ανατολικά και το βράδυ στα υπόλοιπα.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το πρωί στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα στα βόρεια. Από το βράδυ βελτίωση.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες τοπικές νεφώσεις

Άνεμοι: στα νοτιά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.