ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr στο σχολείο του Μάκη: «Τον έφτυναν, τον έβριζαν και κανείς δεν έκανε τίποτα»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr στο σχολείο του Μάκη
Ρεπορτάζ Newsbomb.gr στο σχολείο του Μάκη
Newsbomb.gr/Νίκος Χριστοφάκης

Τι είπαν στην κάμερα του Newsbomb.gr παιδιά από το σχολείου του 14χρονου Μάκη που αυτοκτόνησε στο δωμάτιο του σπιτιού του.

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση αυτοκτονίας του 14χρονου Μάκη.

Αρχικά, στο «κάδρο» των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. μπήκε το «Βlackout Challenge», η ανησυχητική τάση στο TikTok που ευθύνεται για τραυματισμούς και θανάτους εφήβων σε όλο τον κόσμο. Ωστότο τις τελευταίες ώρες οι μαρτυρίες φίλων και γνωστών του άτυχου 14χρονου φέρνουν στο προσκήνιο το bullying που δεχόταν από παιδιά του σχολείου, χωρίς -όπως λένε- κανείς να αντιδρά, «ακόμα και οι καθηγητές».

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο σχολείο του 14χρονου και μίλησε με συμμαθητές του αγοριού. Όπως είπαν μαθητές του σχολείου περιγράφοντας τον Μάκη «ήταν καλό παιδί και δεν έδινε αφορμές».

«Ένα χρόνο οι καθηγητές δεν κάνουν τίποτα, έχουν εντοπιστεί και άλλα προβλήματα στο σχολείο μας. Θέλω να έρθει η αστυνομία στο σχολείο να κάνουμε κάτι, δεν γίνεται κάθε φορά να γίνεται αυτό στα παιδιά. Είναι κάποιες παρέες που έχουν ενωθεί και τη βλέπουν πιο... μαγκιά από τους άλλους. Την Παρασκευή του πετάγανε νεράντζια (του Μάκη) και οι καθηγητές δεν κάνανε τίποτα. Την ίδια μέρα του είχε πει ένα παιδί ''έλα να βγούμε σέντρα, θα σε μαχαιρώνω αν δεν βγούμε σέντρα'', δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», είπε ένα άλλο παιδί.

Το ίδιο παιδί αποκάλυψε ότι την Παρασκευή η ίδια παρέα κυνήγησε τον Μάκη μέχρι το σπίτι του. «Του πετάγαν νεράτζια, νερό, τον έφτυναν και τον έβριζαν», πρόσθεσε.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ήδη στα χέρια τους τη δικογραφία του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα πάρουν καταθέσεις αρχικά από τους γονείς του παιδιού, ενώ θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από το κινητό τηλέφωνο του παιδιού.

Παράλληλα, σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, με τα πρώτα δεδομένα να δείχνουν θάνατο από ασφυξία διότι ο ανήλικος βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του.

«Τον πείραζαν πολλά παιδιά»

«Ήταν πολύ ευγενικό παιδί, δεν πείραζε ποτέ κανέναν. Ήταν χαρά Θεού. Τον πειράζανε, τον απειλούσαν, τον βαράγανε. Θέλανε να δείξουν ότι είναι πιο δύνατοι από αυτόν. Δεν ήταν παιδί της βίας, δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι να βαρέσει κάποιον. Τα παιδιά που τον πείραζαν ήταν στην ηλικία του. Δεν ξέρω με τι σκεπτικό ξεκινήσαν, αλλά γινόταν συστηματικά. Και αυτό το έκαναν πολλά παιδιά. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα, ούτε οι καθηγητές», είπε ένας τρίτος μαθητής του σχολείου.

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός: Τι έλεγε ο 14χρονος μια ημέρα πριν βάλει τέλος στη ζωή του – Τα 3 σενάρια που εξετάζονται