ΕΛΛΑΔΑ

Στρατιωτικό ελικόπτερο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Εύβοια

Στρατιωτικό ελικόπτερο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Εύβοια
Το στρατιωτικό ελικόπτερο που έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Εύβοια είχε προορισμό την Κω
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Το στρατιωτικό ελικόπτερο που έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Εύβοια είχε προορισμό την Κω.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης (24/05) στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, όταν επθετικό ελικόπτερο AH-64 Apache της Αεροπορίας Στρατού, το οποίο είχε ξεκινήσει από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας με προορισμό την Κω όπου θα συμμετείχε σε στρατιωτική άσκηση, παρουσίασε μηαχνική βλάβη ενώ βρισκόταν εν πτήσει.

Κυβερνήτης και συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, άριστα εκπαιδευμένοι και ψύχραιμοι για να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις, όταν διαπίστωσαν τη μηχανική βλάβη, ακολούθησαν αμέσως όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες «emergency» προχωρώντας σε αναγκαστική προσγείωση στην παραλία Γιαννίτσι της Εύβοιας.

Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία ενώ και το ελικόπτερο AH-64 Apache δεν υπέστη καμία ζημιά κατά την αναγκαστική προσγείωση, πέρα από τη μηχανική βλάβη που υποχρεωσε τον χειριστή του να πραγματοποιήσει την αναγκαστική προσγείωση.

Δείτε την εικόνα του ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού στην παραλία Γιαννίτσι της Εύβοιας. Όπως βλέπετε, άμεσα στο σημείο έφτασε ελικόπτερο UH-1H Huey προκειμένου να παράσχει κάθε βοήθεια στους επιβαίνοντες του Απάτσι.

elikoptero-apatsi-1.jpg
To ελικόπτερο «Απάτσι» που έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Εύβοια. Δίπλα του μόλις έχει προσγειωθεί ελικόπτερο UH-1H Huey.evima.gr

Στην περιοχή αναμένεται πλέον κλιμάκιο της Αεροπορίας Στρατού προκειμένου να επιδιορθώσει τη βλάβη ώστε το ελικόπτερο να συνεχίσει την πτήση του ή να επιστρέψει στη βάση του, στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας και το 1ο ΤΕΕΠ.