ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αποκαλύψεις από τις έρευνες των θανάτων - Έρχονται εξελίξεις τις επόμενες δυο εβδομάδες

Πάτρα νεκρά παιδιά
«Από την πρώτη σχεδόν στιγμή υπερείχε στη σκέψη των διωκτικών και ιατροδικαστικών αρχών το πώς δολοφονήθηκαν τα δύο κοριτσάκια και όχι αν δολοφονήθηκαν»

Αυτό που μένει να βρεθεί είναι εάν η υποξία στις δύο άτυχες αδελφούλες προκλήθηκε από ασφυκτικό θάνατο ή από φαρμακευτική ουσία

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αναμένεται να γραφτεί ο επίλογος με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, δεδομένου ότι οι αρχές, βρίσκονται στην τελική ευθεία σε ότι αφορά στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει.

Η μητέρα των τριών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό κατηγορούμενη ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, παρακολουθεί τις εξελίξεις και μέσω του δικηγόρου της απαντά σε ότι εκείνη κρίνει σκόπιμο.

Ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης μετά από μέρες απουσίας επέστρεψε με μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κλοπή της σχολικής τσάντας της Τζωρτζίνας και για σωρεία εγγράφων τα οποία απομακρύνθηκαν από το σπίτι, αφού μπήκε μέσα σε αυτό ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκοιράς, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Οι θάνατοι Μαλένας και Ίριδας

Οι δύο μικρότερες αδελφές της 9χρονης Τζωρτζίνας, που σύμφωνα με τις Αρχές δολοφονήθηκε, έχουν όπως και εκείνη, αλλοιώσεις στο ήπαρ και στους πνεύμονες που παραπέμπουν σε πνευμονικό οίδημα, ως αποτέλεσμα υποξίας, έλλειψης οξυγόνου δηλαδή σε εγκέφαλο και όργανα. Αυτό που μένει να βρεθεί είναι εάν η υποξία στις δύο άτυχες αδελφούλες προκλήθηκε από ασφυκτικό θάνατο ή από φαρμακευτική ουσία

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι από την μέχρι τώρα ανάλυση, τουλάχιστον το αρχικό εύρημα του φλεβοκόμβου στην Ίριδα, καθίσταται «έωλο». Αυτό ήταν και ένα από τα βασικά επιχειρήματα της υπερασπιστικής γραμμής της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Υπάρχει μία έντονη αίσθηση πως οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει και στις τοξικολογικές εξετάσεις των παιδιών, κάτι που ίσως συμπληρώσει το παζλ των δύο θανάτων. Τα αποτελέσματα αναμένονται στις αρχές του Ιουνίου και τότε οι ιατροδικαστές που ορίστηκαν από την Εισαγγελία, θα βρίσκονται στη θέση να παραδώσουν το πόρισμά τους.

Σήμερα πάντως το pelop.gr, αναφέρει ότι με βάση την μέχρι στιγμής επαναξιολόγηση των ευρημάτων που αφορούν τους δύο πρώτους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αναφέρουν ότι «από την πρώτη σχεδόν στιγμή υπερείχε στη σκέψη των διωκτικών και ιατροδικαστικών αρχών το πώς δολοφονήθηκαν τα δύο κοριτσάκια και όχι αν δολοφονήθηκαν…».

Αν όλα καταλήξουν στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας, θα ακολουθήσουν και οι σχετικές διώξεις.

Κατάθεση υπό άκρα μυστικότητα

Η τελική ευθεία για τις απαντήσεις γύρω από το πώς έχασαν την ζωή τους η Μαλένα και η Ίριδα, προκύπτει και από την κλήση για κατάθεση που έχουν δεχτεί από την Ασφάλεια δύο ιατροδικαστές. Τόσο η ιατροδικαστής Αθηνών Χριστίνα Τσάκωνα, που είχε διενεργήσει την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση στην Μαλένα, όσο και η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, που νεκροτόμησε την Ίριδα.

Οι ίδιες πληροφορίες από το pelop.gr, αναφέρουν ότι η Χριστίνα Τσάκωνα κατέθεσε ήδη υπό άκρα μυστικότητα στην ΓΑΔΑ. Μάλιστα παρφαθέτουν και μία πληροφορία από έγκυρους, όπως λένε, ιατροδικαστικούς κύκλους, που δείχνει τον προσανατολισμό της διενεργούμενης προκαταρτικής εξέτασης για τα αίτια των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας.

Παραθέτουμε επακριβώς την ιατροδικαστική επισήμανση: «Εκλήθη η κ. Τσάκωνα από το Ανθρωποκτονιών να δώσει κατάθεση, φυσιολογικά γνωρίζοντας το αποτέλεσμα της επαναξιολόγησης των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της Μαλένας. Υπ’ αυτή την έννοια θα έλεγε κανείς ότι το Ανθρωποκτονιών διευκόλυνε την τήρηση του συναδελφικού "φερ πλαίυ" ανάμεσα στην κ. Τσάκωνα και τους κ. Καρακούνη και Καλόγρηα, που έχουν ολοκληρώσει την επαναξιολόγησή τους για την Μαλένα».

Έπεται η κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα, η οποία όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ήταν εκείνη που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις δικαστικές Αρχές της Πάτρας για πιθανή δολοφονία των παιδιών.

Νέες ποινικές διώξεις

«Συμπληρωματικές διώξεις για την Ρούλα Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της Τζωρτζίνας, ανθρωποκτονία κατά Μαλένας, ανθρωποκτονία κατά Ίριδας. Τρεις διώξεις σε συγγενικά πρόσωπα για αμέλεια και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Αυτές οι διώξεις μπορεί να έχουν και πλημμεληματικό χαρακτήρα, άρα δεν θα υπάρχει σύλληψη, αλλά και κακουργηματικό χαρακτήρα που εκεί θα υπάρξουν συλλήψεις. Άρα μιλάμε για 6 νέες διώξεις, τρεις συμπληρωματικές και τρεις καινούριες», ανέφερε χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες και ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάγκας.

Σχετικές ειδήσεις