ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Βούλας: «Η κατάσταση είναι δύσκολη - Προσπαθούμε να ελέγξουμε την κατάσταση»

Δήμαρχος Βούλας: «Η κατάσταση είναι δύσκολη - Προσπαθούμε να ελέγξουμε την κατάσταση»
Νίκος Χριστοφάκης/Newsbomb.gr

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Βούλα.

Άλση και παρκάκια στο Πανόραμα της Βούλας καίει η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι σε περιοχή της Άνω Γλυφάδας και στη συνέχεια, λόγω των ισχυρών ανέμων, κινήθηκε προς νοτιότερο κομμάτι του Υμηττού.

«Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και συνεχίζει: «Η φωτιά έχει μπει στο Πανόραμα και έχει κάψει άλση και παρκάκια, ακόμη και κάποιες τέντες, αλλά δεν έχουν καεί σπίτια. Ήρθε από δύσβατη περιοχή, στην οποία δεν μπορούσαν οι δυνάμεις να επέμβουν καθοριστικά. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 33 οχήματα και 180 άνθρωποι, εθελοντές και πυροσβέστες, συν τα εναέρια μέσα. Ο αέρας είναι ισχυρός. Έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης κι έχουν σταλεί μηνύματα με το 112. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την ελέγξουμε».

Αρνούνται να φύγουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους

Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στη Βούλα και στη Γλυφάδα, με τις Αρχές να απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να εκκενώσουν τις οικίες τους, οι οποίοι ωστόσο αρνούνται να φύγουν!

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, οι κάτοικοι δεν φεύγουν από τα σπίτια τους, παρά τις συστάσεις των Αρχών, ενώ νωρίτερα είχε σταλεί και μήνυμα από το 112, το οποίο καλούσε σε εκκένωση την περιοχή της Βούλας.

Δήμαρχος Γλυφάδας: Η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ

Η φωτιά σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου, ενώ λόγω της πυρκαγιάς υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σχετικές ειδήσεις