ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βούλα: Το Newsbomb.gr στο πύρινο μέτωπο - Αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο

Φωτιά Βούλα
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις για την κατάσταση που επικρατεί στη Βούλα
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Φωτιά: Η Βούλα καίγεται από το πρωί του Σαββάτου και το Newsbomb.gr βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό τις δραματικές στιγμές.

Από το πρωί του Σαββάτου (4/6) ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα, η οποία πήρε διαστάσεις και έφτασε στη Βούλα και τον οικισμό Πανόραμα, ο οποίος εκκενώθηκε καθώς οι φλόγες έφτασαν μέσα στα σπίτια, καίγοντας κάποια από αυτά, όπως και αυτοκίνητα και μηχανές των κατοίκων.

Το Newsbomb.gr με τον φωτορεπόρτερ Νίκο Χριστοφάκη, ήταν από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο, καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό όλες τις δραματικές στιγμές που βίωσαν οι κάτοικοι αλλά και τις αγωνιώδεις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόσο από αέρος όσο και με τις επίγειες δυνάμεις, έτσι ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Εν τέλει, η πυρκαγιά «μπήκε» στο Πανόραμα το απόγευμα του Σαββάτου προκαλώντας φθορές σε σπίτια. Οι εικόνες που έχει καταγράψει ο φακός του Νίκου Χριστοφάκη δείχνουν την απόγνωση των κατοίκων αλλά και τις καταστροφές που προκλήθηκαν…

Το Newsbomb.gr κατέγραψε από πολύ νωρίς, με την κάμερα του Νίκου Χριστοφάκη, την πορεία του πύρινου μετώπου.

Οι δυνατοί άνεμοι, έκαναν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης...

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να φτάσει ως το Πανόραμα της Βούλας, όπου εν τέλει δόθηκε εντολή για εκκένωση μέρους του οικισμού.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας κάλεσαν τους κατοίκους να αποχωρήσουν, κάποιοι εξ αυτών αρνήθηκαν, καθώς οι φλόγες πλησίασαν τα σπίτια.

Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν, παράλληλα, να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων και να μην επιτρέψουν στις φλόγες να «μπουν» στα σπίτια.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν, οι φλόγες άγγιξαν τα πρώτα σπίτια το απόγευμα του Σαββάτου...

Δυστυχώς, κάποια από τα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες κι άρχισαν να καίγονται.

Οι στιγμές ήταν δραματικές, με τους κατοίκους να αρνούνται να αποχωρήσουν θέλοντας να σώσουν τις περιουσίες τους.

Οι φλόγες ξεπηδούσαν, πλέον, μέσα από τα σπίτια και το έργο της κατάσβεσης έγινε ακόμα πιο δύσκολο.

Οι ισχυροί άνεμοι, αλλά και το γεγονός ότι η φωτιά είχε πάρει πλέον μεγάλη έκταση, έκανε την κατάσταση ανεξέλεγκτη σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν από τον φακό του Νίκου Χριστοφάκη για λογαριασμό του Newsbomb.gr...

Σχετικές ειδήσεις