ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφία - Ντοκουμέντο: Η «ύποπτη» εστία στη Βούλα την ώρα που φωτιά εκδηλωνόταν στη Γλυφάδα

Φωτογραφία - Ντοκουμέντο: Η «ύποπτη» εστία στη Βούλα την ώρα που φωτιά εκδηλωνόταν στη Γλυφάδα
Η φωτογραφία του Νίκου Χρστοφάκη

Ενώ η μάχη των πυροσβεστών βρισκόταν σε εξέλιξη για να ελέγξουν την πυρκαγιά η κάμερα κατέγραψε εστία φωτιάς σε σημείο πολύ μακριά από το κυρίως μέτωπο

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο του συναδέλφου Νίκου Χριστοφάκη από τη χθεσινή πυρκαγιά στη Βούλα προκαλεί ερωτήματα.

Ενώ η μάχη των πυροσβεστών βρισκόταν σε εξέλιξη για να ελέγξουν την πυρκαγιά η κάμερα κατέγραψε εστία φωτιάς σε σημείο πολύ μακριά από το κυρίως μέτωπο.

Είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται ούτε για αναζωπύρωση αλλά και ότι δεν προήλθε όπως συμβαίνει συνήθως από κάποιο κουκουνάρι που έχει πάρει φωτιά και εκτοξεύεται σε μεγάλη απόσταση ή από βραχυκύκλωμα.

Ευλόγως δημιουργείται η εντύπωση ότι τη φωτιά έβαλε ανθρώπινο χέρι. Από εκεί η εστία επεκτάθηκε προς το Πανόραμα της Βούλας.

«Είδαμε άνθρωπο με μηχανάκι να πετάει μηχανισμό»

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε χθες στην κάμερα του Newsbomb.gr και τον φωτορεπόρτερ Νίκο Χριστοφάκη, κάτοικος του Πανοράματος Βούλας, ο οποίος έκανε λόγο για εμπρησμό.

Σύμφωνα με τον άνθρωπο που θα δείτε στο video, μια «αγκαλιά φωτιάς» όπως την χαρακτήρισε, εμφανίστηκε στο δάσος, τονίζοντας πως δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν κουκουνάρι, ενώ πρόσθεσε πως ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, είδε ένα μηχανάκι να φεύγει από το σημείο.