ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Βαλυράκη - Δικηγόρος οικογένειας: Πριν από την πτώση στο νερό ο θάνατος του

Σήφης Βαλυράκης
Οι μάρτυρες είχαν αρχικά καταθέσει ενόρκως επικαλούμενοι το άλλοθi τους, το οποίο έχει πλέον καταπέσει
Intime News

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, έκανε λόγο για στοιχεία, τα οποία όπως είπε επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για δολοφονία

Για την υπόθεση του θανάτου του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας, κάνοντας λόγο για ανατροπή μετά την των μοιραίων περιστατικών από «ατύχημα» σε «εγκληματική ενέργεια»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι αρχικά οι δυο -οι οποίοι προφυλακίστηκαν-, μιλούσαν αρχικά για τραυματισμό του πρώην βουλευτή από την προπέλα, κάτι όμως που στην συνέχεια διαψεύστηκε.

Ο ίδιος έκανε λόγο για στοιχεία, τα οποία όπως είπε επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για δολοφονία. «Είναι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις τόσο των δικαστικών λειτουργών όσο και της τεχνικής συμβούλου, από κοινού με δύο μαρτυρίες που μιλούν για συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο ένας μάρτυρας επιβεβαιώνει διαπληκτισμό και ταυτίζεται πλήρως με τον δεύτερο ο οποίος πλέον προχωρά και σε αναγνώριση προσώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτάκης.

«Υπάρχουν αυτοκίνητα στο χώρο εκεί και άλλα στοιχεία τα οποία πρόκειται να κατατεθούν τις επόμενες ημέρες, που δεν θα αφήνουν καμία πλέον αμφιβολία, περί του γεγονότος που λέω, ότι δηλαδή πρόκειται για ανθρωποκτονία» είπε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο οι προαναφερθέντες μάρτυρες είχαν αρχικά καταθέσει ενόρκως με μια σειρά άλλων, επικαλούμενοι το άλλοθi τους, το οποίο, όπως είπε, έχει πλέον καταπέσει.

«Ο ένας μάρτυρας είχε καταθέσει το ίδιο βράδυ, με συμπληρωματική κιόλας κατάθεση, και ο δεύτερος κατέθεσε τον Απρίλιο, ενώ είχε ζητήσει εξαρχής να θέσει σε γνώση των Αρχών αυτό που είδε», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας υπογράμμισε ότι η οικογένεια μπήκε σε πολύ μεγάλο αγώνα έκτοτε, και στην προσπάθειά της να φτάσει στην αλήθεια, τα κατάφερε με μια σειρά από ενέργειες.

«Αποδεικνύεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης επέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ο θάνατός του προήλθε πριν πέσει στο νερό από χτυπήματα σε διαφορετικά όργανα, κάτι που προκύπτει από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις» είπε ακόμη.

Ερωτηθείς για το αν τελικά υπήρξε ενδεχομένως προσπάθεια για να κλείσει αυτή η υπόθεση, σημείωσε: «Είχαμε μιλήσει εξαρχής για “κουκούλωμα”, με συγκεκριμένα στοιχεία. Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να είμαστε κοντά στην αλήθεια η οποία θα αναδειχθεί».

Σχετικές ειδήσεις