ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Τράγκας: Γιατί αποποιήθηκε την κληρονομιά ο ένας από τους γιους του

Γιώργος Τράγκας: Γιατί αποποιήθηκε την κληρονομιά ο ένας από τους γιους του
Ο δικηγόρος του γιου του Γιώργου Τράγκα εξήγησε τους λόγους της απόφασης του πελάτη του
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ο δικηγόρος του γιου του Γιώργου Τράγκα εξήγησε τους λόγους της απόφασης του πελάτη του

Εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους ο γιος του Γιώργου Τράγκα, Φρειδερίκος, αποφάσισε να αποποιηθεί την κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του έδωσε ο δικηγόρος του λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασής του.

«Είναι ένα σύνολο περιστάσεων που τον οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης» είπε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του γιου του Γιώργου Τράγκα, κάνοντας λόγο για τον φόβο που ένιωσε ο πελάτης του «μπροστά στο άγνωστο».

«Ο Φρέντυ ακολούθησε μία αυτόνομη πορεία σε σχέση με την επαγγελματική δραστηριότητα του πατέρα του. Είχε τη δική του πορεία, τη δική του ζωή, τη δική του δουλειά, είναι μισθωτός, εργαζόμενος, δεν είχαν συνεργαστεί επαγγελματικά μαζί και ως εκ τούτου, η άγνοιά του και αυτή και μόνο- εν μέσω- όλων των περιστάσεων- τον έκανε να λάβει την απόφαση αυτή» πρόσθεσε ο κ. Θέμης Σοφός.

«Το άγνωστο τον φοβίζει και δεν ήθελε να μπει - κατά πιθανολόγησή μας - σε μία μακροχρόνια έρευνα σε βάρος του με ό,τι κόστος θα μπορούσε να έχει αυτό για το όνομά του, για τη δουλειά του» συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι ο γιος του Γιώργου Τράγκα «ζύγισε» τα υπέρ και τα κατά της απόφασής του αυτής με κριτήριο και ότι «δεν είναι πάνω από όλα το χρήμα».

«Αυτό που συνετέλεσε όλων ήταν κυρίως η έλλειψη γνώσης και οποιασδήποτε επαγγελματικής του δραστηριότητας» συμπλήρωσε ο δικηγόρος του Φρειδερίκου Τράγκα κάνοντας λόγο και για μια «σειρά διαφωνιών» που είχε ο πελάτης του με τη χήρα του Γιώργου Τράγκα και τους υπόλοιπους συγκληρονόμους.

Ο δικηγόρος του Γιώργου Τράγκα εξήγησε, τέλος, και το πού θα πάει το μερίδιο της κληρονομιάς του δημοσιογράφου που αποποιείται ο πελάτης αν αυτό υπάρξει: «επαυξάνεται το μερίδιο του αδελφού του» σημειώνοντας πως «ο εκλιπών ήταν φορολογικός κάτοικος Μονακό. Και εξετάζεται και το κριτήριο της πραγματικής φορολογικής κατοικίας. Το θέμα είναι αν η φορολογική εικόνα του εκλιπόντος δικαιολογεί την περιουσία του».

Παράλληλα ο Φρειδερίκος Τράγκας κατέθεσε στη μνήμη του πατέρα του ένα συμβολικό χρηματικό ποσό υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου του γιο του Γιώργου Τράγκα

«Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος – Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος. Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας. Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ).

Σχετικές ειδήσεις