ΕΛΛΑΔΑ

Ιόνιο: Διάσωση 57 μεταναστών - Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Κατακόλου

Ιόνιο: Διάσωση 57 μεταναστών - Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Κατακόλου
Σκάφος με 57 μετανάστες έπαθε βλάβη έξω από την Κεφαλονιά. Μεταφέρθηκαν 57 μετανάστες στο Κατάκολο με σκάφος του Λιμενικού Σώματος
PATRISNEWS

Το σκάφος που επέβαιναν 57 μετανάστες παρουσίασε βλάβη στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου - Διασώθηκαν από σκάφος του λιμενικού σώματος, το πρωί του Σαββάτου.

Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11/6) εντοπίστηκε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σε θαλάσσια περιοχή 60 ναυτικά μίλια δυτικά νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς. Στο σκάφος επέβεναν 57 μετανάστες εκ των οποίων οι 43 ήταν άνδρες, οι 8 γυναίκες και οι 5 παιδιά.

Το σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη εν πλω. Όλοι οι επιβαίνοντες με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος επιβιβάστηκαν σε υπηρεσιακό σκάφος, το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι του Κατακόλου, όπου έφθασαν στις 5 το απόγευμα.

Αφού επιβιβάστηκαν οδηγήθηκαν σε κτίριο, όπου στεγαζόταν παλιότερα ο Ναυτικός Όμιλος, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας διακινητής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

«Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή 60 ν.μ. δυτικά νοτιοδυτικά ν. Κεφαλλονιάς»

«Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος σε κίνδυνο, στη θαλάσσια περιοχή 60 ν.μ. δυτικά νοτιοδυτικά ν. Κεφαλλονιάς. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενεργοποιήθηκαν παραπλέοντα πλοία και πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 5 BF.

Συνολικά διασώθηκαν πενήντα επτά (57) άτομα, όλοι καλά στην υγεία τους, από παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κατάκολου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κατάκολου.»

Δείτε το βίντεο την ώρα που το σκάφος του Λιμενικού Σώματος αποβιβάζει τους μετανάστες στο Κατάκολο: