ΕΛΛΑΔΑ

Προσλήψεις 8.586 εκπαιδευτικών το καλοκαίρι εξήγγειλε η Κεραμέως

Προσλήψεις 8.586 εκπαιδευτικών το καλοκαίρι εξήγγειλε η Κεραμέως
Σε προσλήψεις εκπαιδευτικών θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Σε προσλήψεις εκπαιδευτικών θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας

Για περισσότερες από 8.500 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών μέσα στο καλοκαίρι έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να ανακοινώνει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι ο αριθμός θα είναι 8.586 προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου με τις προσλήψεις αυτές ο αριθμός τους τα τελευταία δύο χρόνια αγγίζει τις 25.000 σε συνέχεια των 11.700 προσλήψεων εκπαιδευτικών για τη γενική παιδεία και των 4.500 στην ειδική εκπαίδευση «των πρώτων στην χώρα με διαδικασίες ΑΣΕΠ».

Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως οι νεοπροσληφθέντες μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα πιάσουν δουλειά από τον Σεπτέμβριο οπότε και θα τεθεί σε εφαρμογή πιλοτικά και το ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 17:30 το απόγευμα, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι τα παιδιά θα γίνονται δεκτά χωρίς κριτήρια.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε, ακόμα, ότι φέτος θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για να γίνεται το σχολείο καλύτερο. Παράλληλα σημείωσε ότι έχει δρομολογηθεί και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά, τέλος, τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βγουν πιο νωρίς, πριν, δηλαδή, από τον Δεκαπενταύγουστο.