ΕΛΛΑΔΑ

Λινού στο Newsbomb.gr: «Σε 2-3 εβδομάδες είναι πιθανό να δούμε πιο σοβαρά κρούσματα»

Λινού στο Newsbomb.gr: «Σε 2-3 εβδομάδες είναι πιθανό να δούμε και πιο σοβαρά κρούσματα»
Προειδοποίηση για το έκτο κύμα κορονοϊού απηύθυνε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Κορονοϊός: Μιλώντας στο Newsbomb.gr, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού τόνισε ότι είναι ανάγκη να επιστρέψει η χρήση της μάσκας και οι αποστάσεις στους εσωτερικούς χώρους.

Τη στιγμή που η ανησυχία μεγαλώνει για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο οι ειδικοί μιλούν για ένα έκτο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα. Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στο νέο κύμα κορονοϊού που φαίνεται να είναι προ των πυλών στην χώρα μας, στην ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών αλλά και στην λήψη μέτρων προστασίας.

Η κυρία Λινού εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για την ανιούσα πορεία που παίρνουν τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέφερε στο Newsbomb.gr: «Τα κρούσματα δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται και αυξάνεται δραματικά ο δείκτης θετικότητας. Αυτή τη στιγμή γίνονται λίγα τεστ οπότε ανά εκατό τεστ βγαίνουν θετικά ένα μεγάλο ποσοστό και έτσι αρχίζουν σιγά - σιγά να αυξάνονται και οι σκληροί δείκτες, δηλαδή οι διασωληνώσεις και οι νοσηλείες. Αυτό ανησυχεί με την έννοια ότι μπορεί να αυξηθούν τα κρούσματα αφού δεν παίρνουμε νέα μέτρα. Σε 2-3 εβδομάδες είναι πιθανό να δούμε και πιο πολλά σοβαρά κρούσματα».

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουμε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας είπε «πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα το μέτρο της μάσκας και των αποστάσεων σε όλους τους κλειστούς χώρους».

Η ίδια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το έκτο κύμα λέγοντας ότι: «Το έκτο κύμα πλησιάζει καθώς αυξάνονται τα κρούσματα και δεν ξέρουμε αν θα εξελιχθεί σε πολύ μεγάλη αύξηση ή σε μικρότερη αύξηση γιατί υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που δεν έχουν κάνει την τέταρτη δόση. Πολλοί παραμένουν μη εμβολιασμένοι. Επιπλέον, από τις υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και Όμικρον 5 δεν ξέρουμε ότι ακόμα και αν νόσησες δεν θα ξανανοσήσεις».

Τέλος, αναφέρθηκε στην 4η δόση εμβολίου και έκρινε αναγκαίο να εμβολιαστούν οι πολίτες ηλικίας 60 ετών άνω. «Όσοι είναι μετά τα 60 πρέπει να κάνουν άμεσα την τέταρτη δόση εμβολίου. Δεν έχει αποφασιστεί για το αν θα κάνουν και οι νεότεροι».

Σχετικές ειδήσεις