ΕΛΛΑΔΑ

Σταύρος Ξαρχάκος: Νέα βίντεο με το πάθος που έδειξε για τα παιδιά με τα μπουζούκια στη Σύρο

Σταύρος Ξαρχάκος: Νέα βίντεο με το πάθος που έδειξε για τα παιδιά με τα μπουζούκια στη Σύρο
Οι εικόνες με τον Σταύρο Ξαρχάκο έχουν συγκινήσει την Ελλάδα
youtube

Οι εικόνες με τον Σταύρο Ξαρχάκο έχουν συγκινήσει την Ελλάδα

Συγκινημένη παρακολουθεί τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα τα βίντεο με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο να διευθύνει με πάθος μια ομάδα νεαρών παιδιών με μπουζούκια και κιθάρες σε ταβέρνα στη Σύρο.

Στο βίντεο φαίνεται ο Σταύρος Ξαρχάκος να κάθεται σε μια καρέκλα μπροστά στα παιδιά και με απαράμιλλο πάθος να τους δίνει οδηγίες για το πώς θα αποδώσουν καλύτερα στο τραγούδι «Φραγκοσυριανή» του Μάρκου Βαμβακάρη με τους παριστάμενους να τον παρακολουθούν σε μια εκκωφαντική σιωπή όπως αρμόζει πάντα όταν κάποιος βλέπει κάτι τόσο μοναδικό.

Σε νέα βίντεο αποτυπώνεται ακόμα πιο γλαφυρά το μεγαλείο του Σταύρου Ξαρχάκου ο οποίος δεν δίστασε ούτε λεπτό όταν βρέθηκε μπροστά στην παρέα των παιδιών με τα μπουζούκια.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ως μεγάλος δάσκαλος, μάλιστα, ακούγεται να δίνει οδηγίες στα παιδιά που τον παρακολουθούν με προσοχή και σεβασμό ενώ ο Σταύρος Ξαρχάκος τα αντιμετωπίζει με μεγάλη αγάπη.

Χαρακτηριστικά είναι όσα ακούγεται να λέει ο Σταύρος Ξαρχάκος καλώντας τα παιδιά να παίξουν το τραγούδι «με πάθος» ενώ κάποια στιγμή μιλώντας σε δύο από την ομάδα που κρατούσαν κιθάρες τους εξηγεί ότι «πρέπει να παίξετε με όλες τις χορδές. Μην το φοβάστε».

Ο κ. Ξαρχάκος πριν από μερικές ημέρες ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Σύρου-Ερμούπολης. Η τελετή έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Ενώ βρισκόταν στη Σύρο βρέθηκε σε ταβερνάκι του νησιού και εκεί συνάντησε μια παρέα αγοριών, οι οποίοι έπαιζαν μπουζούκι, κιθάρα και αρμόνιο.