ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία στο Newsbomb.gr: Όργιο αισχροκέρδειας στο Ζούμπερι - Ζητούν «καπέλο» για τις ξαπλώστρες

Καταγγελία στο Newsbomb.gr: Όργιο αισχροκέρδειας στο Ζούμπερι - Ζητούν «καπέλο» για τις ξαπλώστρες

Απαράδεκτες καταστάσεις στο Ζούμπερι καταγγέλλουν αναγνώστες του Newsbomb.gr, από καταστήματα της περιοχής που εκμεταλλεύονται την παραλία και τις ξαπλώστρες και ζητούν δεκάδες ευρώ από λουόμενους ενώ ήδη τους έχουν εξυπηρετήσει στα τραπέζια που διαθέτουν.

Την ώρα που το κύμα ανατιμήσεων σε ενέργεια αλλά και βασικά προϊόντα συνεχίζει να «καλπάζει», με την κυβέρνηση να προσπαθεί να αναχαιτίσει την ακρίβεια, κάποιοι οι οποίοι θέλουν να ονομάζονται επιχειρηματίες επιχειρούν να αποκομίσουν κέρδη στην πλάτη των πολιτών. Τη στιγμή που ο οικογενειακός προϋπολογισμός κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα καθημερινά, και κάποιοι προσπαθούν έστω και με τα ελάχιστα ευρώ που μπορούν να διαθέσουν να απολαύσουν τουλάχιστον τον ήλιο και τη θάλασσα, υπάρχουν άνθρωποι που προκαλούν με τη συμπεριφορά τους.

Κι η πρόκληση δεν αφορά μόνο το γεγονός ότι θέλουν να εκμεταλλευτούν ακόμα και το δημόσιο αγαθό της παραλίας, αλλά και το γεγονός ότι προκαλούν άσχημες εντυπώσεις τόσο για τον κλάδο τους όσο και για τη χώρα, στην καρδιά του καλοκαιριού. Η Ελλάδα, άλλωστε, περιμένει τεράστια αύξηση στον τουρισμό του 2022, όμως, με περιστατικά όπως αυτό που ακολουθεί – από αναγνώστρια του Newsbomb.gr που έκανε τη συγκεκριμένη καταγγελία συλλέχθηκαν οι πληροφορίες – αλλά και με άλλα που έχουν παρατηρηθεί σε νησιά όπως η Μύκονος κ.ά., μόνο καλές εντυπώσεις δεν αφήνει η χώρα μας.

Στην παραλία στο Ζούμπερι, λοιπόν, αρκετά καταστήματα διαθέτουν τόσο τραπέζια όσο και ξαπλώστρες στην αμμουδιά, πιο κοντά στη θάλασσα. Εκεί, λοιπόν, σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στο Newsbomb.gr, οι καταστηματάρχες ζητούν με ύφος από τους ανθρώπους που ήδη έχουν καθίσει σε τραπέζι και έχουν ξοδέψει κάποια ποσά, να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για να χρησιμοποιήσουν τις ξαπλώστρες. Μάλιστα, αναφέρουν πως η ελάχιστη κατανάλωση είναι τα 30 ευρώ σε μια απίστευτη προσπάθεια αισχροκέρδειας για την οποία θα έπρεπε να έχουν ήδη παρέμβει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία που έχουμε στα χέρια μας αναφέρει ότι ζητήθηκαν χρήματα για τις ξαπλώστρες και όταν η καταγγέλλουσα ανέφερε πως καθόταν σε τραπέζι και ήδη έχει πληρώσει 12 ευρώ, ο υπάλληλος με αγενέστατο τρόπο απάντησε ότι έπρεπε να πληρώσει ακόμα 18 ευρώ για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει ξαπλώστρα! Το δεδομένο είναι πως πρόκειται πραγματικά για ντροπή το να αισχροκερδούν κάποιοι τη στιγμή που η ακρίβεια χτυπάει τη μέση ελληνική οικογένεια και τον προϋπολογισμό της. Το Newsbomb.gr έχει στη διάθεσή του τόσο τα στοιχεία της καταγγέλλουσας, όσο και του καταστήματος που επιχειρεί να «θησαυρίσει» στην πλάτη των πολιτών που επιζητούν μια «ανάσα δροσιάς» στις παραλίες στο Ζούμπερι…