ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Με αυτό τον τρόπο στήθηκε η κλοπή του χρηματοκιβωτίου των 400 κιλών

Θεσσαλονίκη: Με αυτό τον τρόπο στήθηκε η κλοπή του χρηματοκιβωτίου των 400 κιλών
Πώς έγινε η ληστεία του χρηματοκιβωτίου στη Θεσσαλονίκη
pixabay

Με ποιο τρόπο οι ληστές κατάφεραν να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο με αντικείμενα αξίας πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, από επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη;

Μια απίστευτη κλοπή από την οποία κατά τύχη δεν υπήρξαν θύματα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη με τους δράστες να πετούν από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας ένα χρηματοκιβώτιο βάρους 400 κιλών το οποίο άνοιξε τρύπα στην άσφαλτο.

Στόχος τον διαρρηκτών ένα χρηματοκιβώτιο το βάρος του οποίου ήταν πάνω από 400 κιλά. Έτσι οι δράστες της κλοπής πέταξαν το χρηματοκιβώτιο από τον 6ο όροφο με αποτέλεσμα να διαλύσουν την τέντα και το τζάμι μπαλκονιού σε διαμέρισμα του 4ου ορόφου πριν το βαρύ αντικείμενο να καταλήξει στο οδόστρωμα δημιουργώντας τρύπα στην άσφαλτο.

Η μυθική κλοπή έγινε μέσα σε εννέα λεπτά με τουλάχιστον έξι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το σχέδιό τους στήθηκε σε δύο φάσεις:

Η πρώτη έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπου οι δράστες παραβίασαν τις μπαλκονόπορτες ενώ η δεύτερη έγινε στις 03:30 το πρωί της Κυριακής. Οι ληστές αφού έφτασαν στον στόχο, γύρισαν την κάμερα ασφαλείας, η οποία μεταδίδει live, την ώρα που κοιμόταν ο επιχειρηματίας, έβαλαν τον συναγερμό σε κουβά με νερό και στη συνέχεια εντόπισαν και εκτόξευσαν το χρηματοκιβώτιο από τον έκτο όροφο.

Η λεία των δραστών

Μετρητά, κοσμήματα και μια πανάκριβη συλλογή με ρολόγια αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ ήταν το σύνολο των κλοπιμαίων.

Ο επιχειρηματίας και η οικογένειά του ενημερώθηκαν από τους γείτονες για το περιστατικό και οι άνδρες επικηρύχθηκαν με πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σήμερα το πρωί κατέθεσε στην αστυνομία για το συμβάν ο επιχειρηματίας, παραδίνοντας παράλληλα και οπτικοακουστικό υλικό για τον άμεσο εντοπισμό των κουκουλοφόρων από την αστυνομία.

Όσα είδαν οι γείτονες

Οι γείτονες μόλις άκουσαν τον θόρυβο από την πτώση του χρηματοκιβωτίου έτρεξαν αμέσως στο σημείο έντρομοι να δουν τι είχε συμβεί.

«Φοβήθηκα μήπως έχουν όπλα διότι τους είδα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Μετά τον θόρυβο και αφού έφυγαν, βγήκαμε όλοι στα μπαλκόνια μας για να καταλάβουμε τι συνέβη» δήλωσε στο ThessToday.gr ένοικος της πολυκατοικίας. «Τους είδα να φορτώνουν το χρηματοκιβώτιο μέσα σε ένα μαύρο αμάξι και στη συνέχεια να τρέπονται σε φυγή», πρόσθεσε.