ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Οικιακή βοηθός νάρκωνε και λήστευε ηλικιωμένους – Έριχνε χάπια στο φαγητό

Καλλιθέα: Οικιακή βοηθός νάρκωνε και λήστευε ηλικιωμένους – Έριχνε χάπια στο φαγητό
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις σε περιοχές της Αττικής.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Καλλιθέα: Χειροπέδες σε 47χρονη που νάρκωνε ηλικιωμένους και τους λήστευε

Θύματα μίας 47χρονης Γεωργιανής έπεσαν ηλικιωμένοι, οι οποίοι αναζητούσαν οικιακή βοηθό για να τους φροντίζει, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Η 47χρονη, η οποία εμφανιζόταν ως έμπειρη οικιακή βοηθός, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και κατηγορείται για τέσσερις ληστείες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 47χρονη εντόπιζε τα θύματά της από διαδικτυακές αγγελίες, στις οποίες ηλικιωμένοι αναζητούσαν εσωτερική οικιακή βοηθό. Στις συναντήσεις γνωριμίας, φρόντιζε να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους και να την προσλαμβάνουν για να παρέχει τις υπηρεσίες της.

Ήδη από την πρώτη μέρα που ξεκινούσε να εργάζεται φρόντιζε να ρίχνει πολτοποιημένα υπνωτικά χάπια στο φαγητό και στα ροφήματα των ηλικιωμένων, προκειμένου να πέφτουν σε βαθύ ύπνο και να μπορεί να έρευνα τις οικίες τους και να αρπάζει χρήματα κοσμήματα και οτιδήποτε άλλο έκρινε πως έχει αξία. Στη συνέχεια εξαφανίζονταν, ενώ άλλαζε και αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις υποθέσεις σε Νέα Ερυθραία, στο κέντρο της Αθήνας, Άγιο Δημήτριο και Πειραιά με τις έρευνες να συνεχίζονται, έτσι ώστε να εντοπιστούν και άλλα θύματα. Οι τέσσερις ληστείες σε βάρος των ηλικιωμένων γίνονταν με χρήση υπνωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • διάφορα κοσμήματα και ρολόγια
  • σακουλάκι με άγνωστη χημική ουσία
  • πλήθος χαπιών
  • 105 ευρώ και τραπεζική κάρτα
  • μαχαίρι
  • δύο κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.