ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει τώρα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων - Αναμένεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Συνεδριάζει τώρα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων - Αναμένεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Συνεδριάζει τώρα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων - Δεν τίθεται θέμα μέτρων

Συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr δεν υπάρχει πιθανότητα λήψης μέτρων, ωστόσο κυβέρνηση και ειδικοί παραμένουν σε εγρήγορση.

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε η ανάρτηση του καθηγητή Επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη το απόγευμα της Δευτέρας σύμφωνα με την οποία σήμερα Τρίτη (28/06) είναι λογικό να δούμε περισσότερα από 20.000 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Στην ανάρτησή του, μάλιστα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης επέμεινε πως «το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος)».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης επανήλθε με νέα ανάρτησή του στο Facebook για να εξηγήσει ποιες είναι οι παρατηρήσεις που τον οδήγησαν στην εκτίμηση για περισσότερα από 20.000 κρούσματα σήμερα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης οι παρατηρήσεις που τον οδήγησαν στην εκτίμησή του αυτή είναι:

  • Την Τρίτη 14 Ιουνίου είχαμε 9.109 διαγνώσεις για 48 ώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Δευτέρας του Αγ.Πνεύματος).
  • Την Τρίτη 21 Ιουνίου είχαμε 14.458 διαγνώσεις. Αύξηση μεγαλύτερη από 58% (λογικά παρατηρήθηκε πολύ μεγαλύτερη αύξηση, καθώς υπήρχαν μέσα και διαγνώσεις της Δευτέρας).
  • Εντός της τελευταίας εβδομάδας βλέπουμε σταθερά αύξηση περίπου 60%. Αν υποθέσουμε ότι ακόμα δεν έχουμε μπει σε επιβράδυνση της επιδημίας, τότε λογικά θα παρατηρήσουμε πάνω από 20.000 διαγνώσεις αύριο (σ.σ. σήμερα).

«Το σενάριο να έχουμε μπει σε επιβράδυνση, έχει μικρότερη πιθανότητα. Σε αυτή την περίπτωση θα παρατηρήσουμε λιγότερες από 19.000 διαγνώσεις. Αυτές οι προβλέψεις είναι ενδεικτικές και βοηθάνε να προβλέψουμε πότε η έξαρση θα οδηγηθεί στην κορύφωση» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Τζανάκης: Θα φτάσουν 30.000 κρούσματα – Μετά τις 15 Ιουλίου η κορύφωση

Μεταξύ 17.000 και 22.000 κρούσματα κορονοϊού «δείχνουν» για σήμερα τα μοντέλα του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη, ο οποίος μίλησε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Στις αιχμές του πανδημικού κύματος, τα κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν 30.000.

Ο καθηγητής τόνισε ότι η ανοδική πορεία θα κρατήσει περίπου έναν μήνα και πως η κορύφωση του πανδημικού κύματος αναμένεται μετά τις 15 Ιουλίου «χωρίς να την βλέπουμε ακόμα επακριβώς».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων