ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Απετράπη η παράνομη είσοδος περίπου 25 ατόμων στη χώρα – Συνελήφθησαν 6 διακινητές

Έβρος: Απετράπη η παράνομη είσοδος περίπου 25 ατόμων στη χώρα – Συνελήφθησαν 6 διακινητές

Συνολικά έξι αλλοδαποί διακινητές συνελήφθησαν χθες σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας μεταναστών που εισήλθαν παράνομα.

Ο ένας εκ των διακινητών συνελήφθη στην παρέβρια περιοχή Ψαθάδων Έβρου από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα, δύο μετανάστες που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Η σύλληψη του διακινητή ο οποίος προέβαλε αντίσταση, απέτρεψε την παράνομη είσοδο στη χώρα περίπου άλλων 25 ατόμων που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Στην περιοχή της Ορεστιάδας συνελήφθη και δεύτερος αλλοδαπός διακινητής καθώς εντοπίστηκε να καθοδηγεί πεζή στο εσωτερικό της χώρας πέντε μετανάστες, τους οποίους νωρίτερα είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα με πλαστική βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου.

Με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε δύο μετανάστες που εισήλθαν παράνομα, ο τρίτος διακινητής που συνελήφθη στην Παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, πλησίον του οικισμού Προφήτη Ηλία Μάκρης. Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Τέλος, στον όμορο Νομό Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετανάστη που εισήλθε παράνομα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ κατασχέθηκαν τρία οχήματα, μία πλαστική βάρκα και κινητά τηλέφωνα.