ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η Ντίνα Κώνστα

Πέθανε η Ντίνα Κώνστα
H Ντίνα Κώνστα
Φωτογραφία Αρχείου

«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα 

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου αγαπημένης ηθοποιού, Ντίνας Κώνστα, σε ηλικία 83 ετών.

Η ηθοποιός αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό για τις ερμηνείες της στο θέατρο, τον κινηματογράφο και τη τηλεόραση. Οι ρόλοι της ήταν απόλυτα χαρακτηριστικοί ενώ λατρεύτηκε για τον ρόλο της Ντένης Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Την είδηση γνωστοποίησε μέσω Facebook o Πρόεδρος του Σ.Ε.Η., Σπύρος Μπιμπίλας.

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί… Ντινακι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνειες στο Θέατρο κι ανεπαναληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποια ήταν η Ντίνα Κώνστα

Η γνωστή ηθοποιός αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Είχε δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή είναι αυτοκαταστροφικό άτομο.