ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Κρανίδι: Έκλεβαν ρεύμα και προκάλεσαν τη φωτιά στο πολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe

Φωτιά Κρανίδι: Έκλεβαν ρεύμα και προκάλεσαν τη φωτιά στο πολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe
Δύο συλλήψεις

Φωτιά Κρανίδι: Έτσι ξεκίνησε η φωτιά δίπλα στο ξενοδοχείο Amanzoe

Σε βραχυκύκλωμα αποδίδεται η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Κορακιά στο Κρανίδι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο πολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe.

Οι τουρίστες που φιλοξενούσε το ξενοδοχείο αλλά και το προσωπικό, απομακρύνθηκαν άμεσα κι έτσι δεν κινδύνευσε κανείς ενώ η υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών, βοήθησε στο να μην επεκταθούν οι φλόγες.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, άμεσα λειτούργησε και το κλιμάκιο της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου δύο άντρες (ένας Έλληνας και ένας Αλβανός) ως υπαίτιοι για την πρόκληση της πυρκαγιάς.

Η υπόθεση έχει πάει ήδη στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι δήλωσαν στην κατάθεσή τους ότι έκαναν ρευματοκλοπή από το ξενοδοχείο και ότι στο παρελθόν, είχαν δουλέψει στην κατασκευή του.

Κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια σε δασική έκταση, στην περιοχή Κορακιά Αργολίδας.

Επί ποδός μια ολόκληρη περιοχή για τη φωτιά

Πριν από τρεις ημέρες η φωτιά που ξέσπασε τρομοκράτησε τους ανθρώπους που έκαναν εκεί τις διακοπές τους και χρειάστηκε να μεταφερθούν μέσω θαλάσσης καθώς οι φλόγες είχαν ζώσει ολόκληρη την περιοχή.

Μάλιστα, η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα με τις φλόγες μα ξεφεύγουν από τον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου που είναι γεμάτος με δέντρα, και να μπαίνουν μέσα στο χώρο της χαρακτηριστικής πισίνας του.