ΕΛΛΑΔΑ

Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκύρος - «Στόχος η γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών»

Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκύρος - «Στόχος η γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών»
TVSTAR

Ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Μαυρίκος, δήλωσε πως η Σκύρος είναι και επίσημα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σκύρος μετά τις ζημίες που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες το νησί, όπως έκανε γνωστό πριν μέσω του ΣΚΑΪ 100.3 ο δήμαρχος Νίκος Μαυρίκος.

Όπως είπε, στόχος είναι η γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που πλημμύρισαν, κυρίως στα δυτικά και νοτιά του νησιού.

Πρόσθεσε ότι για τις δυο γέφυρες που κατέρρευσαν στα νοτιά της Σκύρου γίνονται προσπάθειες για παρακαμπτηρίους ώστε να εξυπηρετηθεί ο ναυτικός σταθμός, ενώ το επόμενο δεκαήμερο θα αποκατασταθούν και οι γέφυρες που κατέρρευσαν στις Αχερούνες.

Πάντως, ο κ. Μαυρίκος διαβεβαίωσε τους τουρίστες που πρόκειται να επισκεφτούν το νησί ότι μπορούν να κινηθούν άνετα σε όλο το οδικό δίκτυο και πως κανένα κατάλυμα δεν έχει πάθει ζημιά.

Τι λέει ο δήμαρχος στo Newsbomb.gr

Η Σκύρος ήρθε αντιμέτωπη με τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το Σάββατο το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με το νησί να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα από τη νεροποντή.

Νωρίτεραι, το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο της Σκύρου, Νίκο Μαυρίκο, ο οποίος τόνισε πως το νησί υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές από τη νεροποντή, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τέσσερις γέφυρες, ενώ πρόσθεσε πως περιμένει να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Αυτή τη στιγμή ο καιρός είναι καλός, δεν έχουμε βροχές, ωστόσο οι καταστροφές είναι τεράστιες. Πνιγήκαμε από το νερό. Δυο παραλίες αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα από τα νερά, η μια δεν υπάρχει πλέον καθώς από τα νερά εξαφανίστηκε. Κατέρρευσαν τέσσερις γέφυρες, εκ των οποίων οι δυο στην Αχερούνα, που αντιμετωπίζει και τα μεγαλύτερα προβλήματα. Δρόμοι, τοιχοποιίες υπέστησαν ζημιές ωστόσο το οδικό δίκτυο μας είναι ανοιχτό», σχολίασε ο κύριος Μαυρίκος.

Σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει ζητήσει να κηρυχθεί το νησί: «Επικοινώνησα στη 1 τα ξημερώματα με τον κύριο Πέτσα, ο οποίος μου είπε πως έχει λάβει το έγγραφό μας για την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Περιμένουμε και εμείς να εγκριθεί το αίτημά μας».

Όσο για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ζέστη και ηλιοφάνεια, δεν έχουμε ενημέρωση για περαιτέρω επιδείνωση».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, πάνω από 100 τόνους νερού ανά στρέμμα γης σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Καστέλι και Σκύρο με βάση τα δεδομένα των σταθμών της ΕΜΥ.