ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: «Ο Ιβάν βούτηξε για να σώσει τους φίλους του» - Αγωνία για τον 29χρονο που αγνοείται

Χαλκιδική: «Ο Ιβάν βούτηξε για να σώσει τους φίλους του» - Αγωνία για τον 29χρονο που αγνοείται
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου αγνοούμενου στην Χαλκιδική
halkidikinews.gr

Συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο οι έρευνες στη Χαλκιδική για τον 29χρονο άνδρα που αγνοείται. Η δήμαρχος Κασσάνδρας μίλησε στο Newsbomb.gr και αποκάλυψε ότι ο 30χρονος Ιβάν, που βρέθηκε νωρίτερα από σωστικά συνεργεία, είχε πέσει στη θάλασσα για να βρει τους φιλους του.

Δεύτερο 24ωρο αγωνίας για τον Σκοπιανό άνδρα που αγνοείται από χθες στην παραλία Ποσείδι στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Λιμενικού στο Newsbomb.gr μετά τον εντοπισμό του δεύτερου αγνοούμενου, του Ιβαν, οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό από το Λιμενικό, την ΕΟΔ (Ελληνική Ομάδα Διασωστών) και τους αλιείς.

Αυτή την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή, γύρω από το σημείο που αρχικά παρασύρθηκαν οι τρεις νέοι άνδρες, επιχειρούν:

  • 2 περιπολικά του Λιμενικού
  • 1 όχημα - τζιπ του Λιμενικού
  • 1 πεζοπόρο τμήμα του ΕΟΔ
  • 2 αλιευτικά σκάφη
  • 3 παραπλέοντα πλοία
  • 1 σκάφος του ΕΟΔ
  • 1 ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν 6 μποφόρ και κάνουν δύσκολο το έργο του εντοπισμού, ωστόσο οι εναέριες δυνάμεις θα συνεχίσουν για όσο το επιτρέπει ο χρόνος ενώ οι δυνάμεις θαλάσσης ώσπου να πέσει το φως.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται συνολικά για τρία 24ωρα, γεγονός που σημαίνει ότι αύριο Δευτέρα 11 Ιουνίου θα είναι η τελευταία ημέρα προσπάθειας εντοπισμού του 28χρονου άνδρα, σε περίπτωση που ούτε σήμερα δώσει κάποιο σημάδι ζωής.

Σώος ο δεύτερος αγνοούμενος που βρέθηκε σήμερα

Σώος, μετά από 19 ώρες, εντοπίστηκε ένας εκ των δύο αγνοούμενων που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της θάλασσας στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Πρόκειται για τον 30χρονο Ιβάν από τα Σκόπια, ο οποίος κολυμπούσε για τουλάχιστον 19 ώρες με την ελπίδα να σωθεί. Τελικώς, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της χερσονήσου Κασσάνδρας από φορτηγό πλοίο, σημαίας Γιβραλτάρ, που συμμετείχε στις έρευνες.

Σύμφωνα με τον Ιβάν, ο ίδιος βούτηξε όχι για να κολυμπήσει αλλά για να σώσει τους άλλους δύο φίλους του. Όπως είπε στη Δήμαρχο Κασσάνδρας και τις αρχές, είχε να δει τους φίλους του από την ώρα που μπήκαν στη θάλασσα, καθώς τα κύματα ήταν μεγάλα και τους παρέσυραν αμέσως προς τα μέσα με αποτέλεσμα να χαθούν από τα μάτια του.

Το ευχάριστο είναι ότι ο ίδιος στάθηκε τυχερός καθώς βρήκε μια μπάλα θαλάσσης για να κρατηθεί όλες αυτές τις ώρες. Αποκαλύπτει ότι άντεξε διότι είναι δεινός κολυμβητής αλλά έχει και πολλή ψυχραιμία στις δύσκολες καταστάσεις.

Σκάφος του Λιμενικού παρέλαβε τον 30χρονο, ο οποίος -δεδομένων των συνθηκών- φαινόταν σε καλή κατάσταση.

Άμεσα μεταφέρθηκε στην ακτή, εκεί όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. O 30χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο τρίτος από την παρέα ηλικίας 25 ετών είχε διασωθεί χθες Σάββατο 9 Ιουλίου, από την θάλασσα από έναν σέρφερ.

Επικοινωνία του πατέρα του Ιβάν με τη Δήμαρχο Κασσάνδρας

Η Δήμαρχος Κασσάνδας μίλησε στο Newsbomb.gr και ενημέρωσε ότι είχε επικοινωνία με τον πατέρα του δεύτερου άνδρα που βρέθηκε σήμερα στην Χαλκιδική. Ο ίδιος δήλωσε πολύ χαρούμενος για τον εντοπισμό του γιού του και δεν το πίστευε όταν άκουσε τα καλά νέα.

Επικοινωνία του ΥΠΕΞ Σκοπίων με τις οικογένειες των αγνοούμενων

Σε επικοινωνία με τις οικογένειες των τριών νεαρών που παρασύρθηκαν στο Ποσείδι, βρίσκεται το Γενικό Προξενείο των Σκοπίων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Δήλωσε στις οικογένειες ότι είναι διαθέσιμο ότι ώρα χρειαστεί και πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις Ελληνικές αρχές.

Τέλος γνωστοποίησε τον εντοπισμό του δεύτερου ατόμου και ενημέρωσε την οικογένειά του ότι είναι καλά στην υγεία του παρά τις πολλές ώρες που βρισκόταν μέσα στη θάλασσα.

Πήγαν στη Χαλκιδική για να γιορτάσουν τα γενέθλια του φίλου τους και τους «ρούφηξε» η θάλασσα

Το θρίλερ άρχισε να εκτυλίσσεται το απόγευμα του Σαββάτου, όταν μια παρέα τριών ατόμων από τα Σκόπια πήγαν στην περιοχή για να γιορτάσουν τα γενέθλια φίλου τους.

Οι τρεις, 25, 28 και 30 ετών, βούτηξαν στην παραλία στην Μύτη Ποσειδίου, ωστόσο τα θαλάσσια ρεύματα τους παρέσυραν. Λουόμενοι κάλεσαν άμεσα το Λιμενικό. Ένας σέρφερ πρόλαβε και έπιασε τον 25χρονο ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

«Βούτηξαν σε σημείο που απαγορεύεται να κολυμπήσεις. Έχει θαλάσσια ρεύματα και φυσούσε προς τα μέσα», δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Σχετικές ειδήσεις