ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σάμο: Έφτασαν στο νησί οι 28 Πυροσβέστες από την Αθήνα - Δεν κινδυνεύουν οικισμοί

Φωτιά στη Σάμο: Έφτασαν στο νησί οι 28 Πυροσβέστες από την Αθήνα - Δεν κινδυνεύουν οικισμοί
Μάχη με τις φλόγες στη Σάμο
samiakonvima.gr

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (13/7) στη Σάμο. Η πυρκαγιά άρχισε από τον οικισμό Παλαιοχώρι στον Μαραθόκαμπο της Δυτικής Σάμου έχοντας για σύμμαχο τους δυνατούς ανέμους

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στη Σάμο καθώς η φωτιά που ξέσπασε κοντά στον οικισμό Παλαιοχώρι, στον Μαραθόκαμπο της Δυτικής Σάμου και έχει αποτεφρώσει αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης, εξακολουθεί να καίει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτη.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο newsbomb.gr, η εικόνα της φωτιάς δεν έχει αλλάξει, δεν έχουν απειληθεί οικισμοί, ωστόσο δόθηκε εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Μακριά Πούντα και Λιμνιώνας.

Να σημειωθεί ότι οι δυνατοί άνεμοι «φουντώνουν» την πυρκαγιά και καθιστούν πολύ δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης.

Η φωτιά νωρίτερα στην περιοχή Μακριά Πούντα.samos 24

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά πέρασε από τον Μαραθόκαμπο στις περιοχές Γκιόκα και Μακριά Πούντα, φτάνοντας πλέον στην παραλία του Λιμνιώνα. Υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Ελεήμονα και σε διάσπαρτα σπίτια κοντά στο Παλαιοχώρι, ενώ έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί το χωριό Λιμνιώνας ενώ υπάρχουν αναφορές και για εκκένωση του οικισμού Μακριά Πούντα.

Στη Σάμο 28 Πυροσβέστες από την Αθήνα

Πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο νησί έχουν φτάσει και επιχειρούν 28 Πυροσβέστες από την Αθήνα, για να συμβάλουν και αυτοί με τη σειρά τους, στη μεγάλη προσπάθεια κατάσβεσης του μετώπου.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Σάμου

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε εκτάκτως στις 19:35 ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, στην περιοχή διασταύρωσης Παλαιοχωρίου – Καλλιθέας Δημοτικής Ενότητας Μαραθοκάμπου λόγω της πολύ δύσκολης και κρίσιμης κατάστασης στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

«Παρακαλούνται να μεταβούν όλα τα αρμόδια όργανα της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας καθώς και οι εθελοντές στο προαναφερόμενο σημείο», αναφέρονταν στη σχετική ανακοίνωση.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Είμαστε όλοι στη μάχη. Εθελοντές, δήμοι, πυροσβέστες, αστυνομία. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί πνέουν δυνατοί τοπικοί άνεμοι που ξεπερνούν και τα 6 μποφόρ. Έχουν εκκενωθεί δύο μικροί οικισμοί. Της Μακριάς Πούντας και της Λιμνιώνας. Λόγω των καιρικών συνθηκών η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη.».

Για το τραγικό δυστύχημα με την πτώση του ελικοπτέρου στο νησί, ο κ.Στάντζος είπε: «οι πολίτες έχουν μεγάλη θλίψη για τους δύο νεκρούς».