ΕΛΛΑΔΑ

Φαρμάκης στο Newsbomb.gr: Δύσκολη νύχτα με μεγάλο κίνδυνο αναζωπυρώσεων στα τρία μέτωπα στην Πάτρα

Φαρμάκης στο Newsbomb.gr: Δύσκολη νύχτα με μεγάλο κίνδυνο αναζωπυρώσεων στα τρία μέτωπα στην Πάτρα
Νεκτάριος Φαρμάκης στο Newsbomb.gr
INTIME

Φωτιά τώρα: Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης μίλησε στο Newsbomb.gr για την κατάσταση που επικρατεί μέχρι αυτή την ώρα στην Πλατανόβρυση Πατρών

Δεν σταματάει να καίει εκτάσεις η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στην Καλλιθέα Πατρών. Το πύρινο μέτωπο έχει μπει και καίει στον Δήμο Ερυμάνθου, κοντά στον οικισμό Πλατανόβρυση, ο οποίος εκκενώθηκε σήμερα με εντολή 112, όπως και η Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στις πυρκαγιές που μαίνονται ενώ στο σημείο επιχειρούν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Ωστόσο οι εναέριες δυνάμεις αποχωρούν καθώς πέφτει το φως της ημέρας.

Μεγάλη είναι η βοήθεια επίσης από μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ, από εθελοντές πυροσβέστες και από κατοίκους των περιοχών.

Φαρμάκης στο Newsbomb.gr

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης μίλησε στο Newsbomb.gr για τις εξελίξεις και την κατάσταση από τα ενεργά μέτωπα στην περιοχή. Έκανε λόγο για μερική οριοθέτηση του μετώπου προς Πλατανόβρυση, συγκρατημένος ωστόσο καθώς όπως ο ίδιος είπε οι άνεμοι είναι αυτοί που θα καθορίσουν την κατεύθυνση και τη δύναμη της πυρκαγιάς.

Σημείωσε ότι συνδράμουν δυνάμεις από όλη την Αχαΐα και τους γύρω νομούς ενώ συντονίζονται ενέργειες για ενίσχυση και από άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος επισήμανε την επικινδυνότητα της κατάστασης και τόνισε ότι «Είναι δύσκολη νύχτα με επικίνδυνες αναζωπυρώσεις, οι οποίες θα εξαρτηθούν από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή».

Ο κ. Φαρμάκης βρέθηκε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή για να δει τον συντονισμό των δυνάμεων στα πύρινα μέτωπα.

Μήνυμα 112 για εκκένωση

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση στις περιοχές Αγία Παρασκευή και Πλατανόβρυση Αχαΐας προς Χαλανδρίτσα καθώς η φωτιά πλησίαζε τους οικισμούς.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το νεκροταφείο του Προφήτη Ηλεία με τους ισχυρούς ανέμους να τρομάζουν για τυχόν επέκταση της φωτιάς στο βουνό.

«Η νύχτα θα είναι δύσκολη»

O Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, ανέφερε στο thebest.gr: «Βρίσκεται στον ορεινό όγκο, κοντά στο χωριό Πλατανόβρυση. Σίγα σιγά πέφτει το σκοτάδι και ήδη τα εναέρια μέσα θα αρχίσουν να αποσύρονται. Η νύχτα θα είναι δύσκολη και ο αέρας θα είναι σημαντικός παράγοντας στο πως θα εξελιχθεί η φωτιά.»