ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Νύχτα με τον φόβο αναζωπυρώσεων - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Ρέθυμνο: Νύχτα με τον φόβο αναζωπυρώσεων - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
Οι εξελίξεις από τη φωτιά στου Μέλαμπες στο Ρέθυμνο - Ο περιφερειακός διευθυντής Κρήτης στο Newsbomb.gr
GLOMEX

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Όσα δήλωσε ο ταξίαρχος και Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης, Γιάννης Τσικαλάς στο Newsbomb.gr

Η σημερινή νύχτα στο Ρέθυμνο δε φαίνεται να θυμίζει τη χθεσινή πύρινη «κόλαση», ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα μηχανήματα και οι υδροφόρες του ΟΤΑ, οι εθελοντές, οι κάτοικοι και η αστυνομία παραμένουν στην περιοχή προκειμένου να γίνει πλήρης κατάσβεση.

Ο ταξίαρχος και Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης, Τσικαλάς Γιώργος μίλησε στο Newsbomb.gr σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις από την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή στους Μέλαμπες. Αν και η εικόνα δείχνει καλύτερη τόνισε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

«Με μια σπίθα ξεκινάει... Τώρα έχουμε πολλές σπίθες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσικαλάς.

Κάηκαν 15.000 στρέμματα

Η φωτιά στο πέρασμά της έκαψε βοσκοτόπια, μελίσσια και ζώα, με τους κατοίκους να μετράνε τις ζημιές τους που χάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Εκτός από οικονομικές ζημιές, μεγάλη πληγή υπέστη και το περιβάλλον αφού η δασική πυρκαγιά στο πέρασμά της έκαψε 15.000 στρέμματα, αφήνοντας πίσω της μόνο στάχτη.

Δορυφορικός εντοπισμός εστιών δασικής πυρκαγιάς στο Νότιο Ρέθυμνοmeteo.gr

Ο καιρός αύριο στην Κρήτη

Σύμφωνα με το meteo.gr οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που συνεχίζουν να πνέουν από το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιουλίου δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών μέσων, καθώς σημειώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις. Αύριο μάλιστα θα συνεχίσουν οι δυνατές ριπές του ανέμου οι οποίες θα αγγίξουν έως και τα 7 μποφόρ.

Ο καιρός ωστόσο αύριο Κυριακή 17 Ιουλίου θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 και στη νότια Κρήτη μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.