ΕΛΛΑΔΑ

Κάσος: Παραμένει χωρίς πλοίο το νησί εδώ και μια εβδομάδα

Κάσος: Παραμένει χωρίς πλοίο το νησί εδώ και μια εβδομάδα

Κάσος: Εκτός λειτουργίας η «γραμμή» που συνδέει την Κάσο, την Κάρπαθο και την Ανάφη με την υπόλοιπη Ελλάδα εδώ και μια εβδομάδα. «Κραυγή αγωνίας» από τον δήμαρχο της Κάσου.

Συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς έχει προγραμματίσει ο δήμαρχος Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα που ταλαιπωρεί το νησί εδώ και μια εβδομάδα.

«Εν μέσω καλοκαιριού είναι πολύ δύσκολο να μείνει χωρίς καράβι. Υπάρχει μία άρνηση από τους επισκέπτες, υπάρχουν ακυρώσεις. Υπονομεύει το μέλλον την τουριστικής σεζόν. Ακούμε τα άλλα νησιά που έχουν βουλιάξει από κόσμο και εμείς είμαστε εντελώς «νεκροί»», είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Εκτός από την Κάσο προβλήματα έχει και η Κάρπαθος αλλά εκεί υπάρχει το μεγάλο αεροδρόμιο», πρόσθεσε.

Ο κ. Ερωτόκριτος τόνισε ακόμα πως «Πλήττεται και το εμπόριο της Καρπάθου καθώς με τη μη έλευση του καραβιού έχουν μείνει νταλίκες στον Πειραιά. Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ναύλωσε ένα Ρο-Ρο (σ.σ. πλοίο για την μεταφορά τροχοφόρων φορτίων) για το Ηράκλειο και σήμερα θα πάει προς Κάρπαθο και Κάσο μεταφέροντας ευπαθή εμπορεύματα και φάρμακα. Η Ανάφη συνδέεται καθημερινά με τη Σαντορίνη».

Τη Δευτέρα (18/7) αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του δημάρχου με αρμόδιους φορείς στην Αθήνα, έτσι ώστε να συζητήσουν για το μέγα ζήτημα που έχει προκύψει. Μάλιστα, όπως ανέφερε, το ταξίδι πλέον με το αεροπλάνο κοστίζει 250 ευρώ το άτομο και το κόστος γίνεται δυσβάσταχτο για όποιον θέλει να επισκεφθεί το νησί ή να ταξιδέψει από αυτό προς την ηπειρωτική Ελλάδα.