ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Antonov στην Καβάλα: Η αποκλειστική εικόνα του Newsbomb.gr από τα συντρίμμια του αεροσκάφους

Πτώση Antonov στην Καβάλα: Η αποκλειστική εικόνα του Newsbomb.gr από τα συντρίμμια του αεροσκάφους
Το σημείο της συντριβής του μοιραίου Antonov.
Newsbomb.gr/ Νίκος Χριστοφάκης

Το Newsbomb.gr φέρνει στη δημοσιότητα αποκλειστικές εικόνες από το σημείο συντριβής του Antonov 12 στην Καβάλα.

Στην Καβάλα και συγκεκριμένα στους Αντιφιλίππους βρίσκεται το Newsbomb.gr και ο φωτορεπόρτερ Νίκος Χριστοφάκης καταγράφοντας όλες τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της πτώσης του Antonov το βράδυ του Σαββάτου.

Την πρώτη προτεραιότητα των Αρχών επί του πεδίου μετά το πρώτο καθησυχαστικό αποτέλεσμα για το ενδεχόμενο διαρροής χημικών ή ραδιενεργών ουσιών, αποτελεί η απομάκρυνση των πυρομαχικών και των βλημάτων που διασκορπίστηκαν στην περιοχή.

Κατόπιν εντολής οι άνδρες του τάγματος εκκαθάρισης ναρκοπεδίων ξηράς (ΤΕΝΞ) θα συνεχίσουν τις έρευνες και την εκκαθάριση της περιοχής και αύριο. «Θα μείνουμε εκεί όσο χρειαστεί ώστε να είναι η περιοχή ασφαλής», τονίζουν στο Newsbomb.gr οι πηγές του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως είπαν στο Newsbomb.gr παράγοντες της περιοχής η διαδικασία αυτή την οποία εκτελούν οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΝΞ του Στρατού Ξηράς αναμένεται να πάρει αρκετό χρονικό διάστημα καθώς η διασπορά των βλημάτων είναι σε μεγάλη έκταση.

Το Newsbomb.gr και ο Νίκος Χριστοφάκης μέσα από τον φωτογραφικό του φακό φέρνει στη δημοσιότητα αποκλειστικές εικόνες από το σημείο. Στα πλάνα φαίνονται οι πυροτεχνουργοί οι οποίοι αποχωρούν έπειτα από αρκετές ώρες στο σημείο προκειμένου να επιστρέψουν αύριο το πρωί.

Σε άλλο βίντεο απεικονίζονται άνδρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) με τα ειδικά μηχανήματα που διαθέτουν να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή στην οποία κατέπεσε το Antonov 12.

Φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr αποτυπώνουν το μέγεθος τη καταστροφής έπειτα από την πτώση που υπέστη το αεροσκάφος.

kavala.jpg
Από τη συντριβή σκοτώθηκαν και τα 8 μέλη του πληρώματος.Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Το Antonov «εξαφανίστηκε», όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το μόνο που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι ότι εξαϋλώθηκαν τα πάντα ενώ το σημείο έχει καλυφθεί από στάχτη έπειτα από τη φωτιά και την έκρηξη που ακολούθησε.

kabala.jpg
Το ουκρανικό αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ που έπεσε δυτικά της Καβάλας, στην περιοχή Παλαιοχώρι του δήμου Παγγαίου άφησε πίσω του συντρίμμιαNewsbomb.gr/ Νίκος Χριστοφάκης

Κάτοικοι περιγράφουν στο Newsbomb.gr τι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου

Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφεραν τι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, πώς βίωσαν την πτώση αλλά και την ανησυχία που ακολούθησε μέχρι να υπάρξει «λήξη συναγερμού» από την Πυροσβεστική καθώς δεν βρέθηκε κάποια χημική ουσία.

«Βγήκαμε στο μπαλκόνι και προσπαθούσαμε να δούμε τι έπεσε. Έτρεξαν μήπως μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά αλλά όταν πήγαν είδαν μόνο να καίγεται. Μας τρόμαξε λίγο η ιστορία για το πολεμικό υλικό και τι μπορεί να είχε» είπε κάτοικος της περιοχής στο Newsbomb.gr

«Εγώ είδα την έκρηξη από το σπίτι μου. Με το που έσκασε νιώσαμε ότι έγινε βομβαρδισμός. Η γυναίκα μου έπεσε να κρυφτεί από τον φόβο της. Υπήρχε μεγάλη ανησυχία, ακόμα δεν μπορούμε να συνέλθουμε. Μπορεί να άκουσα και πάνω από 30 εκρήξεις μέσα σε 45 λεπτά. Άρχισα να νιώθω κάψιμο και γι’ αυτό έφυγα για Καβάλα» περιέγραψε τι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου κάτοικος σπιτιού που βρίσκεται σε απόσταση 700-800 μέτρων από το σημείο της πτώσης του Antonov.

O σύμβουλος πολιτικής προστασίας του δήμου Παγγαίου, Στέργιος Κεχαγιάς έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς «μια ήσυχη βραδιά έγινε κόλαση γιατί δεν ξέραμε τι ήταν αυτό που μετέφερε το αεροπλάνο αυτό». «Φαίνεται, όμως, ότι η κατάσταση όσον αφορά τις άλλες παρενέργειες δεν είναι τόσο σοβαρές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς ήταν η συνέχιση ηλεκτροδότησης και υδροδότησης οικισμών. Μένει η δουλειά στους πυροτεχνουργούς να μαζέψουν τα διάσπαρτα πυρομαχικά ενώ εμείς περιμένουμε αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του κράτους για την ποιότητα των νερών και του εδάφους και αν έχουν επηρεαστεί».

«Φωτιά και εκρήξεις ήταν το πρώτο που είδαμε» είπε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αντιφιλίππων, Στέλιος Μακρίδης. «Απομακρυνθήκαμε γιατί δεν ξέραμε τι ήταν το φορτίο του αεροπλάνου. Τα αποτελέσματα ήταν καλά, δεν είχαμε κάποιο χημικό στοιχείο αλλά θα πάρει χρόνο η απομάκρυνση όλων των βλημάτων γιατί μιλάμε για μια μεγάλη έκταση στρεμμάτων» πρόσθεσε ο κ. Μακρίδης.

Σχετικές ειδήσεις