ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Παλλήνη - Ηλικιωμένος αυτοκτόνησε επειδή κάηκε για τρίτη φορά το σπίτι του

Τραγωδία στην Παλλήνη - Ηλικιωμένος αυτοκτόνησε επειδή κάηκε για τρίτη φορά το σπίτι του
Νίκος Χριστοφάκης/Newsbomb.gr

Φωτιά τώρα: Ο 80χρονος δεν άντεξε που είδε το σπίτι του για τρίτη φορά να καίγεται.

Μια αδιανόητη τραγωδία συνέβη στην Παλλήνη, η οποία δοκιμάζεται από την πυρκαγιά καθώς ένας ηλικιωμένος έβαλε τέλος στη ζωή όταν είδε το σπίτι του να καίγεται.

Όπως μετέδωσε το Open, ο ηλικιωμένος - κατά πληροφορίες επρόκειτο για έναν 84χρονο συνταξιούχο ναυτικό - δεν άντεξε το γεγονός οτι είδε για τρίτη φορά το σπίτι του να καίγεται και προέβη στο απονενοημένο διάβημα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είχε περίστροφο στην κατοχή του, το οποίο έστρεψε προς τον εαυτό του όταν οι φλόγες πλησίασαν το σπίτι του.

Η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (20/07) από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Ποιες περιοχές έχουν εκκενωθεί

Παράλληλα, η μεγάλη φωτιά της Πεντέλης συνεχίζει το καταστροφικό πέρασμά της έχοντας φτάσει πλέον στην Παλλήνη και στον Γέρακα, με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, μαζί με δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και του στρατού, κατέβαλαν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς. Δυστυχώς όμως ο άνεμος, εκτός από τη μεγάλη ένταση, αλλάζει διαρκώς διεύθυνση. Τα φλεγόμενα θραύσματα, δηλαδή οι λεγόμενες «κάφτρες» μεταφέρουν τη φωτιά κατά τρόπο εντελώς απρόβλεπτο. Έτσι δημιουργούνται νέες εστίες, αλλά και αναζωπυρώνονται ήδη υπάρχουσες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσπωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει 600 απομακρύνσεις κατοίκων, ενώ έχουν σταλεί πέντε μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις από την Πεντέλη και γύρω από το 414 στρατιωτικού νοσοκομείου, τις ανατολικές περιοχές του Γέρακα, Βούλα Πικερμίου και Πανόραμα Παλλήνης, Παλλήνη και Νέα Παλλήνη καθώς και για αποφυγή μετακίνησης στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή..

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 6:10 το πρωί της Τετάρτης εστάλη μήυνμα από το 112 για αποφυγή μετακίνησης στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τη μετακίνηση στη λεωφόρο Μαραθώνος από το ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού μέχρι το Πικέρμι

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα 112 προς όλους όσοι βρίσκονται στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι - Ραφήνα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη, εκκενώστε τώρα προς Πικέρμι - Ραφήνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών»

Στις 4.30 τα ξημερώματα, το «112» έστειλε μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στη Βούλα Πικερμίου και στο Πανόραμα Παλλήνης να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι.

Ανοιχτή η Αττική Οδός και προς Ελευσίνα και προς Αεροδρόμιο - Ποιο δρόμοι είναι κλειστοί

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στην Αττική Οδό η οποία είχε διακοπεί για αρκετή ώρα λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Παλλήνη, το Γέρακα, την Ανθούσα και την Πεντέλη.

Όπως ανακοίνωσε Αττική Οδός λίγο πριν τις 7:40 άνοιξε και το ρεύμα προς Ελευσίνα ενώ λίγο μετά τις 7 το πρωί είχε αποκατασταθεί η κυκλοφορία και στο ρεύμα προς αεροδρόμιο.

Αντίθετα παραμένουν κλειστές οι έξοδοι Μαραθώνος και Ανθούσας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο καθώς και η έξοδος Μαραθώνος προς Ελευσίνα λόγω της μεγάλης φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στην ανατολική Αττική.

Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων προς εγκαταστάσεις απασχόλησης παιδιών

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Πεντέλης και για λόγους ασφαλείας και προστασίας από τον καπνό, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται σήμερα οι μετακινήσεις παιδιών σε εγκαταστάσεις και χώρους απασχόλησης (λ.χ. camps) στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί της Τετάρτης υπήρχαν μέτωπα σε Παλλήνη, Ανθούσα, Πεντέλη, Ντράφι και σε κάποια σημεία στον Γέρακα, ενώ στο σημείο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που δυσχεραίνουν εξαιρετικά το έργο των δυνάμεων.

Η ταχύτητα των ανέμων στην περιοχή έφτασε στις μέγιστες τιμές της και ξεπερνά κατά πολύ τα 80 χλμ την ώρα, ενώ εξαιτίας της έντασης και της ταχύτητας των ανέμων η φωτιά καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και συνολικά στο σημείο βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Επιπλέον στο σημείο βρίσκεται και το Κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος για τον συντονισμό των δυνάμεων ενώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη δίνουν συνεχώς την εικόνα της φωτιάς.

Συνολικά έχουν γίνει από την ΕΛΑΣ 600 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλές σημείο, ενώ μέσα στην νύχτα εκδόθηκαν συνολικά 5 μηνύματα μέσω του 112 για απομακρύνσεις πολιτών από την Πεντέλη και γύρω από το 414 στρατιωτικού νοσοκομείου, τις ανατολικές περιοχές του Γέρακα, Βούλα Πικερμίου και Πανόραμα Παλλήνης, Παλλήνη και Νέα Παλλήνη καθώς και για αποφυγή μετακίνησης στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ζημιές σε κατοικίες, ωστόσο η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

«Ζούμε μια πύρινη κόλαση»

Δραματικές είναι οι ώρες για τις περιοχές της Πεντέλης, του Γέρακα και της Παλλήνης λόγω των ανεξέλεγκτων πύρινων μετώπων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Λίγο μετά τις 6.30 το πρωί, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός αναφέρθηκε στην εξέλιξη της φωτιάς καθώς και τις δυνάμεις που βρίσκονται στο πεδίο ώστε να γίνουν προσπάθειες να περιοριστεί.

Η φωτιά καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση γεγονός που καθιστούσε την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολη.

Ο κ.Κουτουλάκος, δημοτικός σύμβουλος της Πεντέλης, μιλώντας το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», δήλωσε ότι οικισμοί με τα μεγαλύτερα προβλήματα, έχουν εκκενωθεί από χθες νωρίς το απόγευμα.

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί πρόκειται για μάχη σώμα με σώμα.

«Οι οικισμοί με τα ενεργά μέτωπα είναι οι δύο περιοχές του Μπουρμπάχτι και της Πλασσάνης, με τα εναέρια μέσα να κάνουν ρίψεις για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα», δήλωσε ο κ. Κουτουλάκος.

Σχετικά με τις ζημιές σχολίασε ότι είναι πολλές αλλά πρωτεύον ζήτημα αυτή την στιγμή είναι οι ανθρώπινες ζωές.

Σχετικές ειδήσεις