ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Οι πέντε περιοχές-κλειδιά που θα κρίνουν τη μάχη της πυροσβεστικής τις επόμενες ώρες

Φωτιά τώρα: Οι πέντε περιοχές-κλειδιά που θα κρίνουν τη μάχη της πυροσβεστικής τις επόμενες ώρες
Φωτιά τώρα: Η μάχη με τις φλόγες που δίνει η πυροσβεστική συνεχίζεται
INTIME

Φωτιά τώρα: Η μάχη με τις φλόγες που δίνει η πυροσβεστική συνεχίζεται

Σε πέντε σημεία επικεντρώνεται τις επόμενες ώρες η μάχη της πυροσβεστικής με τη φωτιά που συνεχίζεται σε περιοχές της ανατολικής Αττικής για δεύτερη ημέρα.

Αρμόδιες πηγές έλεγαν στο Newsbomb.gr λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ότι η φωτιά στην Πεντέλη είναι σε ύφεση και ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στο να σβήσουν όλες τις μικροεστίες και να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρωσεων.

Οι ίδιες πηγές μιλούσαν για μικρές εστίες που παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθουσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι την ώρα που πολύ ισχυρές δυνάμεις και 19 εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς. Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες.

Το έργο των Πυροσβεστών συνδράμουν στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιώτες εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Σημαντικό ρόλο παίζουν η Ελληνική Αστυνομία που συνεχίζει την επιτήρηση των περιοχών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δασικές Υπηρεσίες που συνδράμουν στη διάνοιξη ασφαλών ζωνών και λωρίδων, ενώ τα νοσοκομεία της Αττικής ήταν και είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, όπως και το ΕΚΑΒ.

Από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά ήδη τις βλάβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του και τις κολώνες που κάηκαν με την επιχείρηση να συντονίζεται από τη διυπουργική ομάδας (task force) Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον χάρτη που παρουσίασε ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής στις 11 το πρωί της Τετάρτης η μάχη με τη φωτιά εξελίσσεται ως εξής:

  • Στα ανατολικά το βασικό μέτωπο της φωτιάς είναι από Διώνη έως Δασαμάρι μέχρι τη λεωφόρο Μαραθώνος
  • Στην Ανθούσα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες
  • Στο Ντράφι υπάρχει ένα μικρό μέτωπο στα δυτικά
  • Στη λεωφόρο Μαραθώνος έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στο νότιο τμήμα της
  • Στη βόρεια και βορειοδυτική πλευρά της φωτιάς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Όπως εξήγησε με τα μηνύματα που εστάλησαν μέχρι τα ξημερώματα από το 112 και με τη βοήθεια της ΕΛΑΣ απομακρύνθηκαν κάτοικοι από μια περιοχή 90.000 ατόμων.

Όσον αφορά τους τραυματίες ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής είπε ότι έγιναν 30 διακομιδές από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με τρεις να αφορούν εγκαυματίες και τις υπόλοιπες άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Σχετικές ειδήσεις