ΕΛΛΑΔΑ

Το Infographic του Newsbomb.gr για την πύρινη κόλαση στην Αττική

Το Infographic του Newsbomb.gr για την πύρινη κόλαση στην Αττική

Φωτιά τώρα: Ο χάρτης και τα στοιχεία της καταστροφικής πυρκαγιάς – Πόσοι επιχειρούν και πού – Οι τραυματίες και η τραγωδία με τον άνδρα που αυτοκτόνησε όταν είδε το σπίτι του να καίγεται – Όλα τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr

Η ανατολική Αττική φλέγεται και πάλι! Ό,τι έχει απομείνει από τους πράσινους πνεύμονες του Λεκανοπεδίου παραδίνεται στις φλόγες, με την κατάσταση να γίνεται πλέον απελπιστική.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης (19/7/22) ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι, επεκτάθηκε τα ξημερώματα στην Ανθούσα και τον Γέρακα ενώ μέσα σε σύντομο διάστημα, οι φλόγες έφτασαν στην Παλλήνη και τη Διώνη.

Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε τέσσερα ενεργά μέτωπα, Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα, Διώνη, με τις φλόγες να έχουν μπει μέσα στον αστικό ιστό και να κατακαίει σπίτια και αυτοκίνητα.

Στην ανατολική πλευρά του Πανοράματος Παλλήνης κοντά στα σύνορα με το Πικέρμι βρίσκονται οι ενεργές εστίες εκτός από τις διάσπαρτες, σύμφωνα με το δήμαρχο Παλήνης Αθανάσιο Ζούτσο, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις στο Γέρακα, την Ανθούσα όσο και στην Παλλήνη.

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη πολύτιμη συνδρομή των ΟΤΑ και των Ενόπλων Δυνάμεων προσπαθούν να περιορίσουν τα μέτωπα, ωστόσο, η τρομακτικής ισχύος άνεμοι που αγγίζουν τοπικά και τα 9 μποφόρ καθιστούν αδύναμη ακόμα και την οριοθέτηση.

Τραγωδία επίσης εκτυλίχθηκε στην περιοχή της Παλλήνης, όταν ένας 84χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του όταν είδε το σπίτι του να καίγεται για τρίτη φορά. Επίσης, τουλάχιστον 20 άτομα έχουν μεταφερθεί τραυματισμένα ή με αναπνευστικά προβλήματα σερ νοσοκομεία της Αττικής.

Ισχυρές παραμένουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Δείτε όλα τα δεδομένα στο infographic του Newsbomb.gr: