ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Πεντέλη: Στάχτη και καταστροφή από την Παλλήνη μέχρι το Ντράφι - Οδοιπορικό του Newsbomb.gr

Φωτιά Πεντέλη: Στάχτη και καταστροφή από την Παλλήνη μέχρι το Ντράφι - Οδοιπορικό του Newsbomb.gr
Νίκος Χριστοφάκης/Newsbomb.gr

Φωτιά στην Πεντέλη: Οι φλόγες κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Καλύτερη εικόνα για τη φωτιά φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (19/7), λίγο μετά τις 17:00, βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς τον ορεινό όγκο Πεντέλης έδιναν αρμόδιες πηγές λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ωστόσο, η καταστροφή που άφησαν οι φλόγες πίσω τους είναι ανυπολόγιστη. Από την Παλλήνη μέχρι και το Ντράφι το μάτι συναντά μόνο τέφρα και καταστροφή.

Ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr και ο Νίκος Χριστοφάκης κατέγραψαν την καταστροφή, όπως θα δείτε στην παρακάτω gallery:

Αρμόδιες πηγές έλεγαν στο Newsbomb.gr λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ότι η φωτιά στην Πεντέλη είναι σε ύφεση και ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στο να σβήσουν όλες τις μικροεστίες και να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρωσεων.

Οι ίδιες πηγές μιλούσαν για μικρές εστίες που παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθουσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι την ώρα που πολύ ισχυρές δυνάμεις και 19 εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς. Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής στις 3 μετά το μεσημέρι η ιδιαίτερη αξιοποίηση των 19 εναέριων μέσων έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση σημειακών εστιών