ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Μέγαρα: Μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέϊκα

Φωτιά στα Μέγαρα: Μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέϊκα
Η φωτιά κινείται τόσο προς Αλεποχώρι όσο και προς Μέγαρα.
Intime News / Φωτογραφία αρχείου

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς στα Μέγαρα.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Μέγαρα που έχει ξεσπάσει σε εκτάσεις δασικές και γεωργικές με ακαθάριστα λιόφυτα. Στο σημείο πνέουν βοριάδες 6 με 7 μποφόρ.

Η φωτιά κινείται τόσο προς Αλεποχώρι και προς Μέγαρα.

Στο σημείο επιχειρούν 34 οχήματα με 95 πυροσβέστες συμπεριλαμβάνοντας 3 ομάδες πεζοπόρων, 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων ένα ΒΚ127 συντονιστικό.

Μετά την εκκένωση του οικισμού Ζάχουλη, το «112» έστειλε νέο μήνυμα προς όλους όσους βρίσκονται στο χωριό Παπαγιαννέϊκα να εκκενώσουν προς Μέγαρα.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN ανέφερε ότι «Όσο περνάει η ώρα επιδεινώνεται η κατάσταση. Οι άνεμοι έχουν αυξήσει ταχύτητα δυσκολεύοντας το έργο και δημιουργώντας, τεράστια προβλήματα. Η φωτά έχει φτάσει την περιοχή Μέγαρα και Αλεποχωρι. Όλες οι δυνάμεις προσπαθούν να μην φύγει η φωτιά από τη ρεματιά», πρόσθεσε ο κ. Σταμούλης και σημείωσε ότι ο οικισμός έχει διάσπαρτες κατοικίες.

Και πρόσθεσε ότι «έχει εκκενωθεί το χωριό Παπαγιαννέϊκα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλες περιοχές που πρέπει να εκκενωθούν. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα λόγω πυρκαγιάς

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου με σήμανση προς 'Ανω Αλεποχώρι, καθώς στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμη οδό προς 'Ανω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμου οδού προς το οικισμό Πευκενέα.

Σχετικές ειδήσεις