ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στον Έβρο: Απειλεί περιοχή Natura στο δάσος Δαδιάς - Τι είπε ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr

Φωτιά τώρα στον Έβρο: Απειλεί περιοχή Natura στο δάσος Δαδιάς - Τι είπε ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκτακτη στην περιοχή Φράγμα Λύρας, στο Σουφλί Έβρου.
Intime News / Φωτογραφία αρχείου

Φωτιά στο Σουφλί: Οι φλόγες που συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, βρίσκονται στα όρια της περιοχής Δαδιάς.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου που ξέσπασε το μεσημέρι Πέμπτης. Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος μίλησε στο Νewsbomb.gr για τη μεγάλη πυρκαγιά.

«Γίνεται προσπάθεια για να περιοριστεί η φωτιά. Η φωτιά είναι δεν είναι υπό έλεγχο και είναι μεγάλη. Απειλεί ευαίσθητη δασική έκταση δηλαδή περιοχή Natura. Αυτή την ώρα είναι στα όρια της περιοχής Δαδιάς. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν τα 3 μποφόρ», ανέφερε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος στο Νewsbomb.gr.

Το Νewsbomb.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής ο οποίος ανέφερε ότι «η φωτιά δεν απειλεί οικιστικό κομμάτι και καίει δασική έκταση».

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με 102 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 29 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και υδροφόρες ΟΤΑ.

Την ίδια ώρα σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η φωτιά στο ΣουφλίFacebook / Πυρκαγια Ενημερωση

Δείτε βίντεο από το μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται:

Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη (20/7) σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου τέσσερις εστίες πυρκαγιών. Στα Λάβαρα, στην Παλαγιά Αλεξανδρούπολης, νότια του αεροδρομίου και στο χωριό Ισαάκιο Διδυμοτείχου.

Σχετικές ειδήσεις