ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Έβρο: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Δαδιά - Σύσκεψη υπό το κυβερνητικό κλιμάκιο

Φωτιά στον Έβρο: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Δαδιά - Σύσκεψη υπό το κυβερνητικό κλιμάκιο
Τιτάνια μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα.
Intime News

Φωτιά στον Έβρο: Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα, έτσι ώστε να σωθεί ότι είναι δυνατόν από το Εθνικό δάσος της Δαδιάς.

Πέμπτη μέρα καίει η πυρκαγιά στον Έβρο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα και να σωθεί το δάσος της Δαδιάς. Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες.

Ωστόσο, καλύτερη εικόνα εμφανίζει η πυρκαγιά της Δαδιάς στα βορειοανατολικά προς Λυκόφως, στα βορειοδυτικα προς Δαδιά και στα δυτικά.

Το πρόβλημα παραμένει νοτιοδυτικά στο πυκνό δάσος πριν την Α1 καθώς τα εναέρια δεν μπορούν να επιχειρήσουν λόγω καιρού.

Στη Δαδιά ο Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης που παραμένει με το κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή έχει προγραμματισμένη σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 09:00.

Στη σύσκεψη εκτός από τα μέλη του κλιμακίου, θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμαρχος Σουφλίου, εκπρόσωποι των Δασικών Υπηρεσιών, στελέχη της Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού, αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, στελεχη Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια και το Δήμο Σουφλίου, μαζί με εκπροσώπους του φορέα διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δαδιάς.

Τρομάζει η οικολογική καταστροφή στη Δαδιά

Υπενθυμίζεται ότι η οικολογική καταστροφή στο παρθένο δάσος είναι τεράστια και θα αποκαλυφθεί σε όλη της την έκταση μόλις σβήσουν οι φλόγες.

Το δάσος είναι καταφύγιο για 205 είδη σπάνιων πουλιών, μερικά από τα οποία έχουν εκεί την μοναδική αποικία τους στα Βαλκάνια. Επίσης, σε αυτό το δάσος βρίσκονται πολλά είδη σπάνιας πανίδας και χλωρίδας που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα στο οικοσύστημά τους.

Σχετικές ειδήσεις