ΕΛΛΑΔΑ

Νέο πανό σε συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα κατά του Λιγνάδη – Η αντίδραση του τραγουδιστή

Νέο πανό σε συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα κατά του Λιγνάδη – Η αντίδραση του τραγουδιστή

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις κατά της αποφυλάκισης του καταδικασμένου για βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη - «Ομάδα αλληλέγγυων» ανέβηκε στη σκηνή και σήκωσε πανό κατά του ηθοποιού.

Τη Δευτέρα (25/7) σε συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο Πέραμα Ρεθύμνου, σηκώθηκε πανό κατά του Δημήτρη Λιγνάδη το οποίο έγραφε «Βιαστής Είναι». Ο τραγουδιστής ζήτησε να κατέβει καθώς τον αποσυντόνιζε και αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Twitter, με τον τραγουδιστή να κάνει ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook για το θέμα.

Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, υπήρξε νέα παρέμβαση σε συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο το βράδυ της Τετάρτης (27/7).

Εκεί «ομάδα αλληλέγγυων» ανέβηκε στη σκηνή και ανέβασε πανό που αναφερόταν στην αποφυλάκιση Λιγνάδη, ενώ ζητούσε «Λευτεριά στους αγωνιστές».

Σε ανάρτηση της γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέφερε για το περιστατικό:

«Σήμερα το βράδυ έγινε επιτυχημένη παρέμβαση στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο Κρήτης. Η συναυλία είχε πολύ κόσμο και ομάδα αλληλέγγυων ανέβηκαν να ενημερώσουν για την απεργία πείνας του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη. Αρχικά η στάση των σεκιουριτάδων ήταν ουδέτερη, λέγοντας ότι θα αποφασίσει ο μάνατζερ και ο καλλιτέχνης εαν θα γίνει η παρέμβαση. Στη συνέχεια αφού ομάδα συντρόφων προσέγγισε την σκηνή, ο επικεφαλής της διοργάνωσης ήταν κάθετος ότι ο καλλιτέχνης δεν έχει διάθεση να γίνει η παρέμβαση και ότι ασκείται βία με την απαίτηση των αλληλέγγυων να διαβαστεί το κείμενο της παρέμβασης προς τους διοργανωτές της συναυλίας. Παρότι η στάση των αλληλέγγυων ήταν εντελώς ειρηνική, δέχτηκε επίθεση από μέρος των σεκιούριτι. Η ένταση εκτονώθηκε στην συνέχεια και τελικά διαβάστηκε το κείμενο από την σκηνή μετά από παύση του καλλιτέχνη. Η αποδοχή του κοινού ήταν πολύ θετική και καλέστηκαν στην πορεία που θα ξεκινήσει αύριο στις 20:00 στην πλατεία λιονταριών».

Το πανό αυτή τη φορά έγραφε: «Οι δίκες τους ξεπλένουν, φονιάδες βιαστές. Λευτεριά στους αγωνιστές».

Ο Σωκράτης Μάλαμας, όπως βλέπουμε σε βίντεο που ανέβηκε στο Twitter, επέτρεψε το πανό διαμαρτυρίας στη σκηνή, ενώ περίμενε υπομονετικά την «ομάδα αλληλέγγυων» να διαβάσουν κείμενο.

Σχετικές ειδήσεις