ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Χρήση χημικών, συμπλοκές και καταστροφές καταστημάτων

Σκηνές χάους στο κέντρο της Αθήνας
Σκηνές χάους στο κέντρο της Αθήνας
Newsbomb.gr/Νίκος Χριστοφάκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα για τον απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη, λίγες ώρες μετά την απόρριψη του αιτήματός του για αποφυλάκιση.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστό ως «Τοξοβόλο» και συγκρούστηκαν με άνδρες των ΜΑΤ. Έγινε χρήση χημικών, συμπλοκές και καταστροφές καταστημάτων.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα ατόμων άρχισε να εκτοξεύει αντικείμενα στους άνδρες των ΜΑΤ, που ακολουθούσαν την πορεία στην οδό Πανεπιστημίου. Τότε οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο Newsbomb.gr, αρκετοί διαδηλωτές μπήκαν σε γνωστό κατάστημα με ρόπαλα και έσπασαν τις τζαμαρίες, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγιναν και 13 προσαγωγές.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη, γεγονός που εξόργισε τους δικηγόρους του, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους βάλλουν κατά Συμβουλίου Εφετών Λαμίας, καθώς θεωρούν άδικη τη απόφαση, επειδή κινδυνεύει η υγεία του πελάτη τους που κάνει απεργία πείνας.

Μετά από 67 ημέρες απεργίας πείνας, η υγεία του 34χρονου κρατούμενου διατρέχει πλέον άμεσο κίνδυνο.

Έχει χάσει πάνω από το 25% του βάρους του, οι βλάβες σε ζωτικά όργανά του έχουν ήδη ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα, ενώ ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα. Η προσωπική γιατρός του και διευθύντρια του ΕΚΑΒ – ΕΣΥ, Παντελία Βεργοπούλου, προειδοποίησε το πρωί της Πέμπτης, ότι η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση το τελευταίο 24ωρο.