ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μη εμβολιασμένων υγειονομικών έξω από το ΑΧΕΠΑ

ΑΧΕΠΑ συγκέντρωση διαμαρτυρίας
«Απαράδεκτο να συνεχίσει η κυβέρνηση το ίδιο αφήγημα»
grtimes.gr

Στο πλευρό των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, στέκονται τα σωματεία εργαζομένων νοσοκομείων, όπως του Θεαγενείου, του Ιπποκρατείου και φυσικά του ΑΧΕΠΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί που συμπληρώνουν ένα χρόνο σε αναστολή εργασίας.

Στο πλευρό των ανεμβολίαστων υγειονομικών, στέκονται τα σωματεία εργαζομένων νοσοκομείων, όπως του Θεαγενείου, του Ιπποκρατείου και φυσικά του ΑΧΕΠΑ, επισημαίνοντας πως μετά από τόσο καιρό που είναι σε εφαρμογή το μέτρο της αναστολής, είναι απαράδεκτο να συνεχίσει η κυβέρνηση το ίδιο αφήγημα, τη στιγμή μάλιστα που ανοίγουν σχολεία χωρίς μέτρα και που έχουν νοσήσει οι περισσότεροι υγειονομικοί.

Όπως είπε η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την υγεία κανενός, αλλά για την άρση της μονιμότητας.

Ανέφερε δε πως τα κενά στα νοσοκομεία είναι πάρα πολύ μεγάλα και δεν έχει καλυφθεί καμία θέση, παρά μόνο με κάποια τρίμηνα και ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Ο Στέφανος Χατζηλιάδης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, εξέφρασε τη στήριξή του σωματείου του στον αγώνα των υγειονομικών, λέγοντας πως καταντάει εμμονικό η κυβέρνηση να επιμένει σε αυτό το θέμα, η οποία όπως τονίζει, βρήκε την ευκαιρία να βάλει εργολάβους στα νοσοκομεία και να δημιουργήσει εργαζόμενους τριών ταχυτήτων.