ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου όπου είχαν πεθάνει 26 ηλικιωμένοι από κορονοϊό

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου όπου είχαν πεθάνει 26 ηλικιωμένοι από κορονοϊό
INTIME // Φωτογραφία Αρχείου

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι ιδιοκτήτες γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατηγορούνταν για παραβίαση μέτρων αποτροπής μολυσματικών ασθενειών που είχαν συνέπεια τον θάνατο 26 ηλικιωμένων από κορονοϊό

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο ιδιοκτήτες γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι οι οποίοι κατηγορούνταν για παραβίαση μέτρων αποτροπής μολυσματικών ασθενειών που είχαν συνέπεια τον θάνατο. Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο γηροκομείο, από τον Αύγουστο του 2020, 26 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, σύμφωνα με το πόρισμα της εθνικής αρχής διαφάνειας που έκανε την σχετική έρευνα.

Μετά τις απολογίες τους, οι ιδιοκτήτες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται, για την περίπτωση του Ασβεστοχωρίου είχε υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και ακολούθησε έρευνα από αρμόδια ελεγκτική αρχή, το πόρισμα της οποίας διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραγγέλθηκαν ποινικές διώξεις.

Κατά πληροφορίες, στο πόρισμα περιγράφονταν μια σειρά από παραβιάσεις των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού, όπως υπεράριθμοι τρόφιμοι, μη τήρηση αποστάσεων σε χώρους φιλοξενίας των ηλικιωμένων, μη διενέργεια ανά τακτά διαστήματα δειγματοληπτικών τεστ κ.ά.