ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπούν οι γονείς Τοπαλούδη και Μυρτούς για τις προκλητικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης

Ξεσπούν οι γονείς Τοπαλούδη και Μυρτούς για τις προκλητικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης
Την οργή των γονέων της Τοπαλούδη και της Μυρτούς δημιούργησαν οι προκλητικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομου
thestival.gr

Οικογένειες που διαλύθηκαν εξαιτίας των βιασμών, που είδαν τις κόρες τους νεκρές ή καθηλωμένες, μιλάνε για τα όσα δήλωσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, της 19χρονης φοιτήτριας που βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε από δύο άντρες στη Ρόδο, ξεσπά. Το ίδιο και η Μαρία Κοτρώτσου, η μητέρα της 15χρονης τότε Μυρτούς, η οποία κακοποιήθηκε σε παραλία της Πάρου και από τότε καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι. Αυτοί οι γονείς που έζησαν στο «πετσί» τους τον βιασμό και ανεβαίνουν καθημερινά τον δικό τους γολγοθά μίλησαν στο MEGA για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομου.

Πατέρας Τοπαλούδη: «Οργή και αγανάκτηση»

«Φαντάζομαι ότι όλοι οι γονείς που είμαστε σε αυτή την τόσο δύσκολη θέση αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση. Οργή και αγανάκτηση, γιατί πρέπει κάποιοι που έχουν κάποια αξιώματα, να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, για να μη προκαλούν την ελληνική κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Ο βιασμός είναι μια ψυχική δολοφονία του παιδιού, αλλά και κατ’ επέκταση ολόκληρης της οικογένειας. Ο βιασμός λοιπόν, θα πρέπει να καταδικάζεται σε ότι αφορά το ποινικό κομμάτι, όπως και μια δολοφονία. Αυτά που εκφράζει ο συγκεκριμένος ιερέας αντικατοπτρίζουν απλά και μόνο τις δικές του και μόνο προσωπικές απόψεις», πρόσθεσε ενώ στο τέλος τόνισε «Ας μη ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί είναι εκπρόσωποι του Θεού εδώ στη γη. Δεν αντιπροσωπεύουν τον ίδιο το Θεό».

Μητέρα Μυρτούς: «Ντροπή»

Η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου μίλησε και εκείνη με τη σειρά της στο MEGA και με μίλα λέξη απαντάει στις εξοργιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη.

«Εγώ το μόνο που έχω να απαντήσω στον σεβασμιότατο, επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο και θα πρέπει να σκέφτεται καλύτερα τις δηλώσεις του, ακριβώς γιατί κρίνεται, να του υπενθυμίσω περιπτώσεις σαν τη Μυρτώ, που δεν είναι μία… Δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε και με αυτά που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ περισσότερες και θα έλεγα ότι προκαλεί τη μήνη των ανθρώπων εναντίον της εκκλησίας, γιατί αυτή τη στιγμή μιλάει ως μητροπολίτης, εκπροσωπεί την εκκλησία και είναι ντροπή!», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της Μυρτούς.

Η «συγγνώμη» του Μητροπολίτη Δωδώνης

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος μετά τα όσα προκλητικά ανέφερε για βιασμούς και αμβλώσεις σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Δωδώνης

«Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι, σήμερα, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ όπου παρέστην, διαστρεβλώθηκε η σκέψη μου.

Ίσως να μην ήμουν εγώ ξεκάθαρος, ωστόσο σε καμία περίπτωση οι δηλώσεις αυτές δεν υπονοούν ότι αντιλαμβάνομαι ούτε εγώ, ούτε ο εκκλησιαστικός χώρος που εκπροσωπώ, το γεγονός του βιασμού ως κάτι λιγότερο από μια καταδικαστέα και τραυματική πράξη.

Η Ορθοδοξία μας αγκαλιάζει τη σύλληψη ως ένα μοναδικό χαρμόσυνο γεγονός για την ανθρωπότητα.

Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, απ’ όπου κι αν προέρχεται αυτή, είναι απαράβατος κανόνας των αρχών μας.

Θα μου επιτρέψετε εδώ να παραμείνω σθεναρά στην αντίθετη θέση από αυτή υπέρ των αμβλώσεων.

Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτή την κοινωνία έχουμε όλοι διάθεση για έναν ανοιχτό διάλογο ανταλλαγής απόψεων και δεν έχουμε μετατραπεί σε ένα λαϊκό δικαστήριο με διαδικτυακούς δικαστές.

Προσπάθησα να διαχωρίσω τη σύλληψη με συναίνεση από την αποτρόπαια πράξη βιασμού, όπου εκεί δεν μιλάμε για «σύλληψη», με την έννοια που την αντιλαμβάνεται η εκκλησία μας και δυστυχώς δεν τα κατάφερα.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη ένιωσε αδικημένη από τις δηλώσεις μου και σε κάθε γυναίκα ή άνδρα που έχει πέσει θύμα βιασμού.»

Σχετικές ειδήσεις