ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Το μοιραίο λάθος του ξενοδόχου που σκότωσε τον εργολάβο

Ρόδος: Το μοιραίο λάθος του ξενοδόχου που σκότωσε τον εργολάβο

Τραγικός ήταν ο επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης του 46χρονου εργολάβου από τη Ρόδο.

Ο επιχειρηματίας δολοφονήθηκε από 53χρονο ξενοδόχο του νησιού και τον γιο του, οι οποίοι όπως φαίνεται του χρωστούσαν χρήματα.

Ο 53χρονος, λίγο πριν συλληφθεί και ομολογήσει την δολοφονία, μίλησε σε εκπομπή του Alpha. Ο θύτης έπεσε σε αντιφάσεις για το πότε μίλησε τελευταία φορά με το θύμα, καθώς επίσης και για το πόσα χρόνια γνωρίζονταν, ενώ ισχυρίστηκε πως ο άνθρωπος που του αφαίρεσε τη ζωή, έπινε πολύ. «Εγώ όταν ήταν πιωμένος, ήθελα να τον αποφεύγω, γιατί πάντοτε είχε ένα άσχημο στόμα» έλεγε στον δημοσιογράφο.

Εντύπωση προκαλεί πως στη τηλεφωνική συνέντευξή του αρνήθηκε ότι χρωστούσε χρήματα στον εργολάβο. «Ξεκινήσαμε να του δώσουμε και κάτι παραπάνω για τις εργασίες που θα έκανε το χειμώνα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ χωρίς να το καταλάβει έκανε ένα μοιραίο λάθος, καθώς μιλούσε σε παρελθοντικό χρόνο για τον 46χρονο, χωρίς θεωρητικά να γνωρίζει ότι είναι νεκρός.

Δείτε τις επίμαχες δηλώσεις του ξενοδόχου:

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκπομπή προβλήθηκε και ένα βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες κινήσεις του εργολάβου, πριν εξαφανιστεί:

Ο ξενοδόχος και ο γιος του κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι Αρχές πληροφορήθηκαν ότι το θύμα είχε προγραμματίσει ραντεβού με τον 53χρονο την ημέρα που εξαφανίστηκε, όμως ο ξενοδόχος είχε ισχυριστεί ότι το ραντεβού αυτό είχε ακυρωθεί.

Οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να καταθέσει, ωστόσο ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν μπορούσε γιατί κάποιος συγγενής του νόσησε και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Όταν διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, οι αρχές τον προσήγαγαν και μετά από πολύωρη ανάκριση, ο 53χρονος «έσπασε» και ομολόγησε το έγκλημα.