ΕΛΛΑΔΑ

Allou Fun Park: «Θα προσφέρουμε κάθε αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες»

Allou Fun Park: «Θα προσφέρουμε κάθε αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες»
Στο πλευρό των τραυματιών θα σταθεί το Allou Fun Park
INTIME / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με ανακοίνωσή του το Allou Fun Park ενημέρωσε πως θα σταθεί στο πλευρό των τραυματιών για οτιδήποτε χρειαστούν. «Δεν συνιστά παραδοχή υπαιτιότητας η πρωτοβουλία μας», τονίζει το λούνα παρκ.

Νέα ανακοίνωση από το πάρκο ψυχαγωγίας, αυτή τη φορά για να γνωστοποιηθεί πως έχει δοθεί εντολή να υπάρξει επικοινωνία με τους δικηγόρους των τραυματιών και να δοθεί κάθε δυνατή βοήθια από πλευράς του Allou Fun Park στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Την ανακοίνωση του πάρκου υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Σε αυτή τονίζεται πως η πρωτοβουλία στήριξης των τραυματιών, προφανώς και οικονομικά σε ό,τι αφορά τη νοσηλεία τους, δεν αποτελεί παραδοχή υπαιτιότητας για το ατύχημα αλλά ηθικό καθήκον. Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως υπάρχει αισιοδοξία ότι τα θεσμικά όργανα της πολιτείας θα φωτίσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση του Allou Fun Park:

Στην πολυετή λειτουργία του πάρκου ψυχαγωγίας δεν είχε συμβεί ποτέ κάποιο ατύχημα, γιατί τηρούνταν πάντοτε ευλαβικά οι όροι και οι προδιαγραφές ασφαλούς διεξαγωγής των ψυχαγωγικών παιγνίων. Στους συχνούς- πυκνούς ελέγχους των αρμοδίων δημοσίων αρχών δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση. Στην παρούσα χρονική στιγμή εκφράζουμε δημόσια την ειλικρινή και βαθιά λύπη μας για τους τραυματισμούς ,που συνέβησαν στις εγκαταστάσεις μας , ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και είμαστε στο πλευρό των τραυματισμένων . Ήδη δώσαμε εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους πληρεξούσιους δικηγόρους των τραυματισθέντων, ώστε να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια στους εντολείς τους. Η άνω πρωτοβουλία μας εκπορεύεται εκ λόγων ηθικού καθήκοντος και δεν συνιστά παραδοχή υπαιτιότητας. Προέχει να γίνουν καλά οι τραυματισθέντες και είναι βέβαιον ότι τα θεσμικά όργανα της πολιτείας θα διαφωτίσουν κάθε πτυχή αυτού του θλιβερού συμβάντος.

Προκαταρκτική εξέταση για το ατύχημα

Τα αίτια του ατυχήματος στο Allou Fun Park αναμένεται να έρθουν στο φως της δημοσιότητας μετά το πόρισμα που θα εκδώσει πραγματογνώμονας ο οποίος θα οριστεί την Πέμπτη. Ο εισαγγελέας έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για το ατύχημα και οι εξελίξεις «τρέχουν», ενώ παραμένουν εκ διαμέτρου αντίθετες οι θέσεις των τραυματιών και της εταιρίας του πάρκου.

Οι τραυματίες υποστηρίζουν πως υπήρξε εκτροχιασμός και ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν σηκωθεί όρθιοι, όπως ανέφεραν μαρτυρίες, την ώρα που το πάρκο στις ανακοινώσεις του διαψεύδει τον εκτροχιασμό. Παράλληλα, ο φορέας πιστοποίησης του παιχνιδιού με δική του ανακοίνωση τόνισε πως δεν υπήρχαν ζητήματα ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από το πόρισμα του πραγματογνώμονα, σημαντικές είναι και οι καταθέσεις που αναμένεται να δώσουν οι τραυματίες στο αστυνομικό τμήμα του Ρέντη αλλά και οι γνωματεύσεις των γιατρών για τα τραύματα όσων επέβαιναν στο τρενάκι. Την ίδια στιγμή, η 21χρονη κοπέλα που είχε τον πιο σοβαρό τραυματισμό από τα τέσσερα παιδιά, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας.

Διαρκώς, πάντως, έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερα στοιχεία για το ατύχημα. Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι κάμερες στο Allou Fun Park δεν λειτουργούσαν την ώρα του ατυχήματος έτσι ώστε να καταγραφεί το τι συνέβη.

Προανήγγειλαν νομικές κινήσεις οι δικηγόροι των τραυματιών

Οι δικηγόροι που έχουν ήδη προσλάβει οι οικογένειες των παιδιών από την πλευρά τους, διαψεύδουν τις ανακοινώσεις του πάρκου σχετικά με το αν υπήρξε εκτροχιασμός ή όχι. Ο κ. Βασίλης Καπερνάρος, που εκπροσωπεί τη μια οικογένεια, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιώτης Καρυδομάτης που εκπροσωπεί άλλη οικογένεια, μίλησε για «μπαλάκι» ευθυνών στην τηλεόραση του Mega.

Τέλος, ο πατέρας ενός εκ των τραυματιών σε δηλώσεις του στο Open, ανέφερε πως οι οικογένειες είναι σε συνεννόηση έτσι ώστε όλοι μαζί να κινηθούν νομικά κατά του Allou Fun Park.