ΕΛΛΑΔΑ

Ατύχημα στο Allou Fun Park: Οι κλειστές κάμερες, οι μαρτυρίες και το ξέσπασμα των οικογενειών

Ατύχημα στο Allou Fun Park: Οι κλειστές κάμερες, οι μαρτυρίες και το ξέσπασμα των οικογενειών
Συνεχίζεται το «πινγκ-πονγκ» ευθυνών για το ατύχημα στο λούνα παρκ.
INTIME / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Allou Fun Park: Σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε εισαγγελέας για τα αίτια του ατυχήματος. Παραμένει στη ΜΕΘ η 21χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά. Ξεσπούν οι οικογένειες των παιδιών για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα αίτια του ατυχήματος στο Allou Fun Park αναμένεται να έρθουν στο φως της δημοσιότητας μετά το πόρισμα που θα εκδώσει πραγματογνώμονας ο οποίος θα οριστεί την Πέμπτη. Ο εισαγγελέας έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για το ατύχημα και οι εξελίξεις «τρέχουν», ενώ παραμένουν εκ διαμέτρου αντίθετες οι θέσεις των τραυματιών και της εταιρίας του πάρκου.

Οι τραυματίες υποστηρίζουν πως υπήρξε εκτροχιασμός και ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν σηκωθεί όρθιοι, όπως ανέφεραν μαρτυρίες, την ώρα που το πάρκο στις ανακοινώσεις του διαψεύδει τον εκτροχιασμό. Παράλληλα, ο φορέας πιστοποίησης του παιχνιδιού με δική του ανακοίνωση τόνισε πως δεν υπήρχαν ζητήματα ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από το πόρισμα του πραγματογνώμονα, σημαντικές είναι και οι καταθέσεις που αναμένεται να δώσουν οι τραυματίες στο αστυνομικό τμήμα του Ρέντη αλλά και οι γνωματεύσεις των γιατρών για τα τραύματα όσων επέβαιναν στο τρενάκι. Την ίδια στιγμή, η 21χρονη κοπέλα που είχε τον πιο σοβαρό τραυματισμό από τα τέσσερα παιδιά, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας.

Διαρκώς, πάντως, έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερα στοιχεία για το ατύχημα. Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι κάμερες στο Allou Fun Park δεν λειτουργούσαν την ώρα του ατυχήματος έτσι ώστε να καταγραφεί το τι συνέβη.

Οι δικηγόροι που έχουν ήδη προσλάβει οι οικογένειες των παιδιών από την πλευρά τους, διαψεύδουν τις ανακοινώσεις του πάρκου σχετικά με το αν υπήρξε εκτροχιασμός ή όχι. Ο κ. Βασίλης Καπερνάρος, που εκπροσωπεί τη μια οικογένεια, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιώτης Καρυδομάτης που εκπροσωπεί άλλη οικογένεια, μίλησε για «μπαλάκι» ευθυνών στην τηλεόραση του Mega.

Τέλος, ο πατέρας ενός εκ των τραυματιών σε δηλώσεις του στο Open, ανέφερε πως οι οικογένειες είναι σε συνεννόηση έτσι ώστε όλοι μαζί να κινηθούν νομικά κατά του Allou Fun Park.

Σχετικές ειδήσεις