ΕΛΛΑΔΑ

Ντροπή: «Χρεοκόπησαν» και την Ολυμπιακή φλόγα

Ντροπή: «Χρεοκόπησαν» και την Ολυμπιακή φλόγα

Σε απευθείας μετάδοση το Οικουμενικό ρεζιλίκι για τη χώρα

Οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του παγκόσμιου αθλητισμού. Μόνο μερικές εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας, από το λίκνο του πολιτισμού στους διοργανωτές Βρετανούς.

Όσο και αν ο καιρός δεν ευνόησε την προσέλευση πολιτών, οι άδειες κερκίδες σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός που μεταδίδεται σε απευθείας μετάδοση σε όλο τον κόσμο, εκθέτουν πρωτίστως τους διοργανωτές.

Η εικόνα από το Παναθηναϊκό στάδιο, αποκαρδιωτική. Στη χώρα όπου γεννήθηκε ο Ολυμπισμός, στη χώρα που διοργάνωσε τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες το 1896, στη χώρα όπου διατηρείτε αναμμένη η Ολυμπιακή φλόγα, βρέθηκαν σήμερα ελάχιστοι πολίτες για να την αποχαιρετήσουν και να την παραδώσουν με ένα χειροκρότημα στη φετινή διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων, τη Μ. Βρετανία.

Ακόμα και οι κινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια πρόδιδαν την αμηχανία για τις άδεις κερκίδες, Αδίκως κοιτούσε συνεχώς πίσω και απέναντι για να δει αν φιλοτιμήθηκαν κάποιοι να δώσουν το παρόν.

Η εικόνα έκανε εντύπωση ακόμα και στην πριγκίπισσα Άννα του Ηνωμένου Βασιλείου, που σίγουρα περίμενε μια πιο εντυπωσιακή τελετή με χιλιάδες κόσμο και όχι μια τελετή μεταξύ συγγενών και φίλων και κάποιων περαστικών τουριστών που κατέβηκαν από την Ακρόπολη.

Μάλιστα οι ξένοι δημοσιογράφοι, σχολίασαν αρνητικά τις άδειες κερκίδες, καθώς περίμεναν κάτι τουλάχιστον φαντασμαγορικό. Βέβαια, στο μυαλό όλων είχε μείνει η εντυπωσιακή τελετή από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις...

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι εισήλθαν στο Στάδιο ο Πύρρος Δήμας και ο Κινέζος Ολυμπιονίκης Λι Νινγκ.

Παρών στο Καλλιμάρμαρο και ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, που μάλλον έχει συνηθίσει να παίζει σε γεμάτα στάδια.

Παρών επίσης ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων της Βρετανίας, Χιού Ρόμπερτσον.

Επί του διαδικαστικού, τη φλόγα παρέλαβε η Πριγκίπισσα Άννα από τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, θα διανυκτερεύσει απόψε στη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και αύριο θα μεταφερθεί με ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος στη στρατιωτική βάση Κούλντροουζ της Κορνουάλης, απ' όπου θα ξεκινήσει και η Λαμπαδηδρομία επί βρετανικού εδάφους.

1794484
1794469